Παράταση Lockdown εώς τις 18 Ιανουαρίου – Όλα τα μέτρα

Στην παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας για μία εβδομάδα, μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, προέβει με ανακοίνωση του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Παράταση για ακόμη μια εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, πήραν τα περιοριστικά μέτρα στην χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα είχαν ισχύ μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο οι φόβοι των ειδικών για την εορταστική περίοδο, οδήγησαν στην απόφαση να παρατθούν για μια εβδομάδα ακόμα.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που είναι σε ισχύ μέχρι την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί:

– Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση τα μέτρα που ισχύουν ήδη και με διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και με χρήση περισσότερων εισόδων.

– Παραμένει σε αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου και του click away, κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων.

– Στις εκκλησίες, οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς τη συμμετοχή πιστών για την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

– Για τις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

– Τα δικαστήρια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με βάση τα μέτρα που ισχύουν σήμερα.

– Για τις αφίξεις από το εξωτερικό, για όσους εισέρχονται στη χώρα έως 21/1 ισχύει υποχρεωτικός προληπτικός περιορισμός για 7 ημέρες καθώς και αρνητικό pcr τεστ 72 vr;vn. Ειδικότερα, για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτοί θα υποβάλλονται και σε rapid test κατά την άφιξή τους πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ για να βγουν από τον υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ και να βγει αρνητικό.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εχθές και την επανέναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Σούπερ Λιγκ 2, από το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου. Όπως και στη Σούπερ Λιγκ 1, παίκτες και προπονητές θα τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τους αγώνες.