Μήπως… αυνανίζεσαι περισσότερο απ’ όσο νομίζεις;

Πόσες φορές ικανοποιείσαι την ημέρα; Απο μέσα σου ήδη μετράς. Τα αποτελέσματα της «καταμέτρησης» απο άντρα σε άντρα, σίγουρα, θα διαφέρουν. Ποιός είναι ο φυσιολογικός αριθμός, όμως, και από ποιό σημείο και έπειτα…δεν είναι φυσιολογικό;

Όλοι οι άντρες κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν αναρωτηθεί αν εξασκούν το συγκεκριμένο “χόμπι” πολύ συχνά. Και εσύ έχεις σκέφτεί «μήπως αυνανίζομαι πολύ συχνά;».

Τα καλά νέα είναι πως δεν υπάρχει μαγικός αριθμός. Με λίγα λόγια, αν αυνανίζεσαι δύο φορές την ημέρα ή δύο φορές τον μήνα είσαι μέσα. Αρκεί να έχεις κάποια όρια γιατί η «κατάχρηση» έχει και κάποιες συνέπειες για τη σεξουαλική μας υγεία.

Ο αυνανισμός δεν αποτελεί πρόβλημα, εφόσον δεν επηρεάζει τη ζωή σου αρνητικά και δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στη καθημερινότητα σου.

Υπάρχουν κάποια σημάδια που σου «δείχνουν» πως ίσως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα απ’ τη «σόλο καριέρα».

Αυτοτραυματίζεσαι
Και σε ποιόν δεν αρέσει να «χαίρεται». Μερικοί, όμως, το παρακάνουν και φτάνουν σε σημείο να τραυματίζουν ευαίσθητα σημεία.

Ο πολύ δυνατός ή επαναλαμβανόμενος αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό του πέους και του δέρματος γύρω από αυτό.

Επηρεάζει την επαγγελματική σου ζωή
Αν έχεις αργήσει σε meeting γιατί περνούσες ευχάριστα τον χρόνο σου στη τουαλέτα του γραφείου, τότε, ίσως, υπάρχει πρόβλημα.

Αν συνειδητοποιήσεις πως οι στιγμές που αυτοϊκανοποιείσαι παρεμβαίνουν στην επαγγελματική σου ζωή, καλό είναι να μειώσεις λίγο τη συχνότητα και να «απεξαρτηθείς»απ’ αυτή τη συνήθεια.

Επηρεάζει την ερωτική σου ζωή
Κάθε τι έχει και τις αντοχές του. Αν συνηθίσεις στο πορνό και στον αυνανισμό που το συνοδεύει, τότε μπορεί να χάσεις την επιθυμία σου για πραγματικό σεξ.

Αν, δε,σου δωθεί η ευκαιρία να βρεθείς στο κρεβάτι με πραγματικό άνθρωπο, τότε μπορεί η ευχαρίστηση να είναι σημαντικά μειωμένη.

Το σκέφτεσαι όλη την ώρα
Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο.
Αν έχεις φτάσει στο σημείο να περιμένεις πως και πως τη στιγμή που θα μείνεις μόνος σου, τότε πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μάθεις να ζεις και χωρίς αυτό.

ipop.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...