Κίνα: Στα μέσα Μαρτίου η έκθεση του ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού

Η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει την έκθεση την επόμενη εβδομάδα – Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι δεν είχε σχέδιο για προσωρινό πόρισμα

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ευρήματα της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην πόλη Ουχάν της Κίνας, με αντικείμενο να εντοπίσει την προέλευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων στην αποστολή Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη ότι το τρέχον χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης «την εβδομάδα της 14ης-15ης Μαρτίου».

Ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, σχολιάζοντας δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε ότι «για να το ξεκαθαρίσουμε, πρώτ’ απ’ όλα, ουδέποτε υπήρξε ένα σχέδιο (για τη δημοσιοποίηση) ενός προσωρινού πορίσματος».

«Ελπίζαμε ότι θα βγάλουμε στη δημοσιότητα μια περίληψη… Ο γενικός διευθυντής (του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς) θα λάβει την έκθεση από την ομάδα στο εγγύς μέλλον και θα συζητήσουμε τις προτάσεις της», πρόσθεσε.

Πηγή: Voicenews.gr