Γάκης: «Καταπέλτης» για κυβέρνηση, επιτροπή και μέτρα (vid)

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο χειρουργός, Δημήτρης Γάκης.

«Η κυβέρνηση πλέον έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο των πραγμάτων και θα τον χάνει ολοένα και περισσότερο εφόσον συνεχίσει να βασίζεται στους μη ειδικούς, οι οποίοι από ευθυνοφοβία κυρίως, παίρνουν συντηρητικές αποφάσεις και συνιστούν lockdown και αποφυγή δραστηριοτήτων», τόνισε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε δημοσίευμα του BBC για την μετάδοση του ιού σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε ο κ. Γάκης, για να μεταδώσεις τον ιό θα πρέπει να κάθεσαι ο ένας απέναντι στον άλλον για 10’, να φωνάζεις και να βήχεις στο πρόσωπό του, τη στιγμή που εκείνος θα εισπνεύσει. «Η αερογενής μετάδοση είναι τόσο δύσκολη δηλαδή στον ανοιχτό χώρο» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίασε αποδείξεις ότι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής έλαβαν επιχορηγήσεις για έρευνές τους. «Είναι για το συμφέρον της χώρας μας να κλείναμε μια συμφωνία όπως έκανε η Ιταλία με τη Ρωσία να παραχθεί το Sputnik στην Ελλάδα» επισήμανε τονίζοντας ότι είναι άκρως σημαντικό το να έχει η Ελλάδα τη δυνατότητα στο μέλλον να προχωρήσει στην παραγωγή εμβολίου. «Τα λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά οι άλλοι κωφεύουν», σημείωσε.

Ακούστε χαρακτηριστικό απόσπασμα εδώ:

Ολόκληρη η συνέντευξη: