Εμβόλιο παρενέργειες AstraZeneca: Αποσύρεται παρτίδα εμβολίων – «Πάγωσε» η χρήση και στην Ελλάδα – Συναγερμός για δύο σοβαρά περιστατικά

Εμβόλιο παρενέργειες AstraZeneca: Προβληματική παρτίδα εμβολίων – Έρευνα για δύο περιστατικά στην Αυστρία.

Εμβόλιο παρενέργειες AstraZeneca: Συναγερμός έχει σημάνει σε ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στις οποίες, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ και η Ελλάδα, μετά από μια «προβληματική» παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca. Πρόκειται για την παρτίδα ABV5300.

Αιτία της ανησυχίας ήταν το γεγονός ότι έχει καταγραφεί ο θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της. Η γυναίκα παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος. Επίσης, μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή αλλά είναι καλά στην υγεία της. Και οι δύο είχαν κάνει το εμβόλιο από την ίδια παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca.

Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στην Αυστρία και διερευνάται αν έχουν σχέση με τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, η Αυστρία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με τη συγκεκριμένη παρτίδα, προκειμένου να διερευνήσει αυτά τα δύο περιστατικά.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο της χώρας για την ασφάλεια και την υγεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα που να συνδέουν τις επιπλοκές αυτές με τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια από την παρτίδα ABV5300 έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Αυστρία και η Λιθουανία «πάγωσαν» την χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ.