6 κόλπα για να αποφύγεις του μύκητες των νυχιών!

Οι μύκητες λατρεύουν τη ζέστη και την υγρασία γι’αυτό τα ιδρωμένα πόδια είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους.
Πως θα κρατήσεις τους μύκητες μακριά από τα πόδια σου!
1. Κόψε σωστά τα νύχια σου
Χρησιμοποίησε νυχοκόπτη τον οποίο κάθε φορά θα απολυμαίνεις με λίγο οινόπνευμα. Μη κόβεις τα νύχια πολύ κοντά ούτε στραβά και χρησιμοποίησε λίμα για να λειάνεις τις μυτερές ακρούλες.
2. Φόρα σωστά παπούτσια
Τα παπούτσια σου δε πρέπει να πιέζουν ούτε τα νύχια σου αλλά ούτε και τα δάχτυλα των ποδιών σου. Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες φοράνε λάθος παπούτσια (για παράδειγμα μπαλαρίνες, μυτερές γόβες κ.α.) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν συχνά όσο περνάνε τα χρόνια προβλήματα με μύκητες και παραμορφώσεις των δαχτυλων τους, κάλους κ.λ.π.
3. Φόρα παπούτσια που αναπνέουν
Επέλεξε παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από υλικό που αναπνέει έτσι ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας στο εσωτερικό, να μην ιδρώνει το πόδι και να μην αναπτύσσονται μύκητες.
4. Φόρα διαφορετικό ζευγάρι καθημερινά
Έχε στη παπουτσοθήκη σου διάφορα ζευγάρια έτσι ώστε κάθε μέρα (ή και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας) να αλλάζεις για να μη φοράς αυτά που είναι ήδη ιδρωμένα από τη προηγουμένη.
5. Μη περπατάς ξυπόλητη
Μη περπατάς ξυπόλητη σε δημόσια ντουζ, στις πισίνες ή στο γυμναστήριο, φόρα πάντα σαγιονάρες. Το δάπεδο αυτών των χώρων είναι από τις συχνότερες εστίες μυκήτων.
6. Απολυμάνσου
Φρόντισε να ρίχνεις τακτικά ειδικό σπρέυ ή πούδρα μέσα στα παπούτσια σου και να πλένεις καλά τις κάλτσες σου ειδικά αν είναι γεμάτες ιδρώτα. Κάνε ποδόλουτρο καθημερινά και, το σημαντικότερο, στέγνωνε πολύ καλά τα πόδια σου μετά από κάθε μπάνιο.
Πηγή: ediva.gr