10 ενδείξεις για προβλήματα υγείας που αγνοούμε!

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις στο σώμα μας που “μαρτυρούν” ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχουμε και δεν το γνωρίζουμε. Μπορεί ένας μικρός, ανεπαίσθητος πόνος ή μια ελάχιστη ενόχληση που δεν της δίνουμε σημασία, να είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας και το σώμα μας να θέλει να μας προειδοποιήσει.
Δείτε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να προφυλαχθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα.
1. Μην παραμελείτε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Μια φορά τον χρόνο επιβάλλεται να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
2. Μην σκέφτεστε ότι είστε άτρωτοι. Ακόμα και παθήσεις που “χτυπάνε” μεγαλύτερες ηλικίες, είναι δυνατόν να συμβούν και σε άτομα νεότερα, όπως ένα έμφραγμα. Φροντίστε τον οργανισμό σας.
3. Ροχαλίζετε; Ναι, είναι ενοχλητικό αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνο, καθώς συνδέεται με παθήσεις καρδιάς και υψηλή αρτηριακή πίεση.
4. Μην παραλείπετε το αντηλιακό. Ο ήλιος είναι βλαβερός ακόμα και τον χειμώνα.
5. Αν αντιμετωπίζεται σεξουαλικά προβλήματα, μην ντρέπεστε και μιλήστε σε έναν ειδικό. Συνήθως, η ανικανότητα στους άντρες οφείλεται σε καρδιακά προβλήματα.
6. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, επισκεφτείτε έναν ειδικό ιατρό, αντί να προσπαθήσετε να βρείτε τη λύση σε επιβλαβείς ουσίες, όπως αλκοόλ ή ναρκωτικά.
7. Αν επισκέπτεστε πολλές φορές την τουαλέτα ή ακόμα και λίγες, τότε αυτό μπορούσε να είναι ένα σημάδι ενός ιατρικού προβλήματος, όπως διευρυμένη προστάτη, υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη ή ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου.
8. Μην φοβάστε να καθίσετε στην καρέκλα του οδοντογιατρού. Όχι μόνο επειδή μπορεί να εντοπίσει και να αποτρέψει τα προβλήματα της στοματικής υγιεινής , αλλά μπορεί επίσης να αποκαλύψει συμπτώματα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η νόσος του Crohn, του λύκου, ακόμα και λευχαιμία.
9. Να τρώτε συχνά φρούτα και λαχανικά. Μειώνεται ο κίνδυνος ενός εγκεφαλικού ενώ βοηθάει και στην χώνεψη.
10. Να είστε τολμηροί, αλλά όχι πάρα πολύ. Συνήθως όταν πίνουμε αποκτούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να μην ελέγχουμε πλήρως τον εαυτό μας. Τότε είναι πιο πιθανόν να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις. Καλό είναι, να σκεφτόμαστε πάντα δυο φορές πριν κάνουμε κάτι.