Όσα πρέπει να ξέρετε για την λεύκανση των δοντιών!

Όσα πρέπει να ξέρετε για την λεύκανση των δοντιών!

Το στόμα μαζί με τα μάτια, είναι τα 2 πρώτα που παρατηρεί κάνεις σε έναν άνθρωπο. Λευκά δόντια, σημαίνει υγιή δόντια. Όταν ο άνθρωπος χαμογελά γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο.

Η λεύκανση είναι ανώδυνη

Η λεύκανση είναι γενικά μια ανώδυνη διαδικασία. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησία στα δόντια, όταν αυτά έχουν υποστεί κατάγματα, ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Σε αυτή την περίπτωση η ευαισθησία σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.
Είναι ασφαλής για τα δόντια

Πάντα υπό την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου, ο οποίος καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο που θα ξαναγίνει η λεύκανση. Απαιτείται πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό.

Διάρκεια διαφέρει
Το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η λεύκανση διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου – τσάι, κόκκινο κρασί, καφέ, συνεχής λήψη σιδήρου, κάπνισμα, αναψυκτικά τύπου cola.
Μόνιμο λευκό χαμόγελο

Εάν κάποιος θέλει μόνιμα λευκό χαμόγελο ή θα πρέπει να επαναλαμβάνει τη διαδικασία της λεύκανσης ή διαφορετικά να αναζητήσει οριστικές αισθητικές λύσεις από ειδικούς οδοντιάτρους. Tέτοιες λύσεις είναι:

– Όψεις ρητίνης με μόνιμο λευκό αποτέλεσμα, σε ένα δίωρο ραντεβού στον οδοντίατρο
– Εφαρμογή όψεων πορσελάνης, η οποία ολοκληρώνεται σε μια σειρά από ραντεβού
Δύο τεχνικές λεύκανσης

– Στον οδοντίατρο που γίνεται σε 1 ραντεβού περίπου μισής ώρας με laser ή ένα ειδικό φως
– Λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι. Στην περίπτωση αυτή φτιάχνονται ειδικοί ατομικοί νάρθηκες αντίγραφο του στόματος του ασθενούς, μέσα στους οποίους νάρθηκες τοποθετείται το υλικό και γίνεται η διαδικασία εφαρμογής κάποιες συνεχόμενες μέρες στο σπίτι. Όσον αφορά στα απονευρωμένα δόντια, ο οδοντίατρος τοποθετεί μέσα στο δόντι (μυλικό θάλαμο) λευκαντικό υλικό και με το φως ή το laser σε μία επίσκεψη λευκαίνει το δόντι ή αφήνει εάν χρειασθεί το υλικό για κάποιες μέρες στο δόντι μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Μετρητές λευκότητας

Υπάρχουν μετρητές λευκότητας των δοντιών. Αν λοιπόν θέλαμε να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα μιας λεύκανσης, θα λέγαμε πως συνήθως είναι εφικτό το χρώμα τον δοντιών να αλλάξει από 2 έως 7 τόνους.
Καλο είναι να αγοραζουμε προιοντα που συστηνει ο οδοντιατρος.

Η λεύκανση γίνεται σε 8-10 δόντια στην επάνω γνάθο και 8-10 δόντια στην κάτω γνάθο, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιοχρωμία στο χαμόγελο.

Η λεύκανση γίνεται μόνο στα φυσικά δόντια. Όπου υπάρχουν προσθετικές αποκαταστάσεις όπως σφραγίσματα, στεφάνες, γέφυρες, όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης και εφόσον οι προσθετικές αυτές αποκαταστάσεις αφορούν πρόσθια δόντια που φαίνονται στο χαμόγελο, τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η εφαρμογή της λεύκανσης.