Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα για να θεραπευτείτε…

Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα για να θεραπευτείτε…

 

Η μαγειρική σόδα βιολογικής παραγωγής που δεν περιέχει αλουμίνιο έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο που καταπολεμά πολλές ασθένειες.
Εάν ληφθεί εσωτερικά, συμβάλλει στη διατήρηση της
σορροπίας του pH στο αίμα μας. Αυτό είναι πιθανόν το βασικό σκεπτικό πίσω από τις συνιστώμενες χρή σεις του κατά του κρυολογήματος, των συμπτωμά- των της γρίπης, ακόμη και για τον καρκίνο.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό φάρμακο για το κρυολόγημα. Στο φυλλάδιο του «Ιατρικές χρήσεις της μαγειρική σόδας» που δημοσιεύθηκε το 1924, ο Δρ. Volney S. Cheney αφηγείται κλινικές επιτυχίες του με ανθρακικό νάτριο στο κρύο και τη θεραπεία της γρίπης: «Το 1918 και 1919, ενώ καταπολεμούσα τη γρίπη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, περιήλθε σε γνώση μου ότι σπανίως κάποιος που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο κολλούσε τη νόσο, καθώς και ότι όσοι κολλούσαν, αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση, είχαν ήπια συμπτώματα.

Έχω από τότε θεραπεύσει όλες τις περιπτώσεις κρυ ολογημάτων και γρίπης δίνοντας γενναιόδωρες δόσεις όξινου ανθρακικού νατρίου, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις εντός 36 ωρών τα συμπτώματα υποχω- ρούσαν εντελώς. Επίσης μέσα στο ιατρείο μου, πριν τη δημιουργία του Σωματείου της Γυναίκας και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, έκανα χρήση του όξι- νου ανθρακικού νατρίου ως προληπτικό για το κρυολόγημα, με αποτέλεσμα τώρα να έρχονται πολλές αναφορές που δηλώνουν ότι όσοι έλαβαν σόδα δεν επηρεάστηκαν, ενώ σχεδόν όλοι γύρω τους είχαν γρίπη».
Το 1925 οι συνιστώμενες δόσεις από την Εταιρεία Arm and Hammer για τα κρυολογήματα και τη γρίπη ήταν: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, κάθε περίπου δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, με την ίδια συχνότητα. Κατά την τρίτη ημέρα από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί και βράδυ. Στη συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι δροσερό νερό κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία.
Η μαγειρική σόδα βοηθά στην αντιμετώπιση της ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρας). Η βασική αιτία της ουρικής αρθρίτιδας είναι μια ανισορροπία στο σύστημα που προκαλεί οξέωση, η οποία είναι η βάση των περισσότερων σωματικών ασθενειών. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το pH σας είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα σας προσπαθεί να φέρει πίσω την ισορροπία με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Η λύση
είναι να βοηθήσουμε το σώμα να εξισορροπήσει το pH του στο φυσιολογικό επίπεδο με την κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων. Η μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό μπορεί να ανακουφίσει την ουρι-κή αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις σχεδόν αμέσως και επίσης να μειώσει τα υψηλά επίπεδα του ουρικού οξέος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε έως και δύο ημέρες για να έρθει η ανακούφιση.

Ωστόσο, αν την λαμβάνουμε τακτικά, θα αποτρέψει τις επιθέσεις πριν αυτές συμβούν. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι 240 ml νερό και πιείτε το με τη μία. Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι 4 κουτα- λάκια του γλυκού, τα οποία τα πίνουμε καθ᾿ όλη την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας οξείας επίθεσης. Στη συνέχεια μειώνουμε τη δόση, καθώς ο πόνος υποχωρεί. Η μαγειρική σόδα όμως μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για την υπέρταση θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν
επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση της μαγειρικής σόδας με αυτόν τον τρόπο.
Η μαγειρική σόδα έχει προταθεί ως θεραπεία για τον καρκίνο. Ένας Ιταλός ογκολόγος, ο Dr. Tullio Simoncini, έχει επινοήσει μια απλή, ανέξοδη και αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου χρησιμοποιώντας διττανθρακικό νάτριο λαμβανόμενο είτε στοματικά είτε με έγχυση. Το 1983 ο Simoncini θεράπευσε έναν Ιταλό με καρκίνο των πνευμόνων, που του είχαν δώσει λίγους μήνες ζωής. Λίγους μήνες αργότερα δεν είχε πεθάνει, ήταν υγιής και ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί. Ακολούθησε μεγαλύτερη επιτυχία και ο Simoncini παρουσίασε τα ευρήματά του στο Ιταλικό Τμήμα Υγείας. Ο Dr. Simoncini ισχυρίζεται ότι το 99% του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες χωρίς εγχείρηση, ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία, χρησιμοποιώντας απλώς μια τοπική συσκευή διείσδυσης, όπως καθετήρα, για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα στη μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη. Ο Dr. Simoncini ισχυρίζεται ότι με τις μεθόδους του έχει θεραπεύσει ανθρώπους για 20 χρόνια.

Πολλοί από τους ασθενείς του ανάρρωσαν εντελώς από καρκίνο, ακόμα και σε περιπτώσεις που η συμβατική ογκολογία δεν μπορούσε να προσφέρει βοήθεια.
Η μαγειρική σόδα, αν ληφθεί εσωτερικά, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του pH στο αίμα μας. Η μαγειρική σόδα είναι η γρηγορότερη μέθοδος για την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Η θεραπεία του καρκίνου με μαγειρική σόδα βασίζεται επίσης στη θέση ότι «ο καρκίνος είναι ένας μύκητας».

Το διττανθρακικό νάτριο χορηγούμενο απευθείας στις καρκινικές μάζες λέγεται ότι καταστρέφει τις αποικίες των μυκήτων στην «καρδιά» του όγκου. Ο Dr. Simoncini παρατήρησε την παρουσία του candida σαν το έδαφος όπου οι καρκίνοι αναπτύσσονται. Θεωρεί τον candida ως πηγή του καρκίνου. Έτσι, σκοτώνοντας το μύκητα, μπορούμε να απαλλαχθούμε από τον καρκίνο. Σύμφωνα με τον Dr. Simoncini αυτή τη θεραπεία με μαγειρική σόδα θα μπορούσε κάποιος να την κά-
νει μόνος του σε ορισμένους τύπους καρκίνου, δηλαδή αν ο καρκίνος περιορίζεται στο όργανο και δεν έχει διεισδύσει σε γειτονικούς ιστούς, για παράδειγμα
στη στοματική κοιλότητα, στον οισοφάγο, στο στομάχι και στα έντερα. Ωστόσο καλό είναι η θεραπεία να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η παρουσία γιατρού είναι υποχρεωτική, για να χορηγεί τις εγχύσεις.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

Από το βιβλίο ” ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ:
ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ”

Εκδόσεις Κάδμος