Χάστε τώρα 4 κιλά

Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα λίγα παραπάνω κιλά που πήρατε τον τελευταίο καιρό, χωρίς να πεινάτε συνέχεια και χωρίς να περιμένετε ώρες ανάμεσα στα γεύματα, τότε αυτή είναι η δίαιτα που σας ταιριάζει.

Χορταστική, ισορροπημένη, πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες και με γεύματα
νόστιμα είναι η δίαιτα που σας προτείνουμε. Ακολουθώντας την μπορείτε να χάσετε μέχρι 4 κιλά σε 1 μήνα.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε
* Ακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, θα παίρνετε καθημερινά περίπου 1.300 με 1.400 θερμίδες. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι κάθε δίαιτα θα πρέπει να είναι απολύτως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, αλλά και την καθημερινότητα, του εκάστοτε οργανισμού. Η σύνταξη ενός διαιτολογίου είναι μία αυστηρά προσωπική διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται από ειδικό διαιτολόγο και διαμορφώνεται σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας κάθε ατόμου, τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητές του. Το διαιτολόγιο που σας προτείνουμε είναι ενδεικτικό και μπορεί να αφορά μια υγιή γυναίκα μέσου ύψους.
* Κάθε μέρα δίνονται 5 γεύματα για να μη μένετε πολλές ώρες νηστικοί και κινδυνεύετε λόγω πείνας να παρεκκλίνετε από τη δίαιτα.
* Στις σαλάτες, όπου δεν αναφέρεται, βάζετε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Επιπλέον, για την παρασκευή των γευμάτων προτιμάτε το ελαιόλαδο, γιατί, αν και έχει τις ίδιες θερμίδες με τις άλλες λιπαρές ύλες, είναι πιο υγιεινό.
* Μία φέτα ψωμί πρέπει να ισοδυναμεί με μία φέτα ψωμί του τοστ, δηλαδή να ζυγίζει 30 γρ.
* Όπου αναφέρεται γιαούρτι, πρέπει να ζυγίζει 240 γρ.
* Ελεύθερα μπορείτε να προσθέτετε στα τρόφιμα πιπέρι, λεμόνι, ξίδι, φρέσκα αρωματικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό κ.λπ.), μουστάρδα, καρυκεύματα.
* Μπορείτε, επίσης, να πίνετε καφέ, τσάι ή άλλα αφεψήματα χωρίς ζάχαρη και γάλα, καθώς
και αναψυκτικά light με μέτρο. Αν τώρα δεν μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο, αρκεστείτε σε έναν την ημέρα, στον οποίο μπορείτε να προσθέτετε 1 κουταλάκι ζάχαρη (20 θερμίδες) και λίγο γάλα ελαφρύ.
* Το κρέας που επιλέγετε πρέπει να είναι άπαχο.
* Μην ξεγελιέστε με τις υγιεινές τροφές (φρούτα, φυσικοί χυμοί, ελαιόλαδο), δεν είναι απαραίτητα και διαιτητικές όταν καταναλώνονται σε ποσότητες. Γι’ αυτό, ακολουθείτε πιστά τις ποσότητες που σας συστήνει η δίαιτα.

Δύο συμβουλές που θα συμβάλουν στην επιτυχία
1. Να κοιμάστε επαρκώς: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, όπως να απορρυθμίσει τις ορμόνες λεπτίνη και γκρελίνη, που παίζουν ρόλο στον έλεγχο της όρεξης αλλά και στο αίσθημα κορεσμού.
2. Τρώτε με την ησυχία σας: Αυτό είναι το διάστημα που πρέπει να κρατάει το γεύμα σας.
Η παρατεταμένη επαφή του φαγητού με το στόμα και η καλή πέψη επιτρέπουν στον εγκέφαλο να πάρει εγκαίρως το μήνυμα του κορεσμού.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ 1.300-1.400 ΘΕΡΜΙΔΩΝ