Χάστε το σωματικό λίπος με φυσικό ρόφημα!

Θα χρειαστείτε: 400 γραμμάρια ρίζα σέλινο – σελινόριζα οπού υπάρχουν στα σουπερ μάρκετ και 1 κιλό λεμόνι.
Η διαδικασία είναι η εξής:
Τρίβετε 400 g ρίζα σέλινο. Προσθέστε 2l νερό και τρίψτε λίγη φλούδα λεμονιού. Το βράζετε (”μαγειρέψτε”) για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για 5-6 ώρες. Στύβουμε 1 κιλό λεμόνι και ρίχνουμε το χυμό στο προηγούμενο μείγμα. Σουρώνετε το υγρό μέσα από ένα σουρωτήρι και ρίξτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Πιείτε αυτό το ποτό πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα. Πίνετε περίπου 100 ml. Μπορεί επίσης να διαλυθεί με νερό, ενώ διατηρήστε το στο ψυγείο.
Η σελινόριζα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, διουρητικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση διαφόρων οιδημάτων, τονώνει το πεπτικό σύστημα και το συκώτι και ωφελεί τους πάσχοντες από διαβήτη.
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό. Επίσης το λεμόνι ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι αλκαλική τροφή , βοηθά στην απώλεια βάρους , ενισχύει την πέψη , λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό , καθαρίζει το δέρμα και τέλος ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα.