Φλεβίτιδα; Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο!

Οι κιρσοί , γνωστοί και ως ευρυαγγείες, προκαλούνται από τη συγκέντρωση αίματος στα πόδια που κάνει τις φλέβες να πρήζονται, να παραμορφώνονται ή ακόμα κάποιες φορές και να σπάνε.
Αυτό κάνει τα πόδια να παρουσιάζουν μια εικόνα γεμάτη από κόκκινους κόμβους, ανώμαλες φλέβες και μώλωπες.
Τα καλά νέα είναι ως δεν χρειάζεται να ζείτε όλη σας τη ζωή με τους κιρσούς.
Σας βρήκαμε τρόπους για το πως μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική φλεβίτιδα και να κάνετε και πάλι τα πόδια σας λεία.

Ανυψώστε τα πόδια σας
Αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με ορθοστασία, αυτό είναι βέβαιο ότι συμβάλλει στη δημιουργία κιρσών. Οσο περισσότερο χρόνο στέκεστε στα πόδια σας και όχι σε καρέκλα, τόσο περισσότερο το αίμα επιστρέφοντας στην καρδιά θα πρέπει να καταπολεμήσει τη βαρύτητα. Για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε λίγες ώρες, προσπαθήστε να ανυψώσετε τα πόδια σας πάνω από το κεφάλι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν βρίσκεστε στο σπίτι σας χωρίς να κάνετε κάτι. Τοποθετήστε τα πόδια σας στο πάνω μέρος του καναπέ και αφήστε τα για λίγο εκεί. Είναι ένας τρόπος να απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα.

Κάντε stretching
Το stretching όταν γίνεται με το σωστό τρόπο μπορεί να ενισχύσει τους μύες των ποδιών σας. Καθώς οι φλέβες βασίζονται σε ισχυρούς μύες για να κρατήσουν το αίμα σε κίνηση, οι ισχυροί μύες μπορούν να οδηγήσουν σε λιγότερους κιρσούς. Μπορείτε να τεντώνετε τα πόδια σας πάνω και κάτω σα να πατάτε το γκάζι του αυτοκινήτου. Θα πρέπει επίσης να περιστρέφετε τους αστραγάλους σε κύκλους. Καθώς στέκεστε, μπορείτε να σηκώσετε τις φτέρνες σας από το έδαφος και να σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας. Αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κιρσών.

Κρύο νερό
Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των κιρσών, το κρύο νερό μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τις φλέβες σας και να βελτιώσει την εικόνα των ποδιών σας. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να κάνετε ένα κρύο ντους ή ένα κρύο λουτρό (όσο αντέχετε). Οσο είστε στο μπάνιο, κάντε στα πόδια σας μασάζ. Τρίψτε από το κάτω μέρος των ποδιών σας προς τα ισχία.

Βατόμουρα και κεράσια
Αυτά τα υγιή φρούτα έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία που περιέχουν τα βατόμουρα και τα κεράσια, μπορούν να ενισχύσουν τις φλέβες σας και να τις κάνουν να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους κατάσταση. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε και να τελειώσετε την ημέρα σας με μια χούφτα από αυτά τα φρούτα, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα. Μπορείτε, επίσης να πιείτε χυμό βατόμουρο ή κεράσι σε καθημερινή βάση για να έχετε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
Το κύριο όφελος από τη χρήση εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού είναι η ικανότητά τους να ενισχύσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσουν τη φλεγμονή. Μπορούν να το κάνουν αυτό επειδή περιέχουν ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι άριστα για την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού σε μορφή κάψουλας κάθε μέρα για να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από τη φλεβίτιδα. Ωστόσο το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί επίσης να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε.