Φάτε αυτό μετά από junk food και… αδυνατίστε!

Φάτε αυτό μετά από junk food και… αδυνατίστε!
Έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, εντόπισε φρούτο που αποτρέπει την αύξηση βάρους, σε άτομα που καταναλώνουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα λιπαρών.
Πιο αναλυτικά, το φρούτο είναι συγκεκριμένη ποικιλία μούρων που ονομάζεται lingonberries ( ή κόκκινα μύρτιλλα) και εμφανίζεται σε χώρες της Σκανδιναβίας.
Οι επιστήμονες, ερεύνησαν την ποικιλία του φρούτου πάνω σε ποντίκια και διαπίστωσαν πως το lingonberries, εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους, έπειτα από ένα λιπαρό γεύμα, ενώ εντόπισαν πως η συγκεκριμένη ποικιλία μειώνει αισθητά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
Επιπρόσθετα, οι επιστήμονες προχώρησαν στην εξέταση και άλλων ποικιλιών μούρων ( είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές δράσεις τους), όπως μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai, αλλά καμία από αυτές τις ποικιλίες δεν πλησίασε σε αποτελεσματικότα, τα lingonberries.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου, ωστόσο, τονίζουν πως η ιδιότητα των συγκεκριμένων μούρων δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για αλόγιστη κατανάλωση λιπαρών τροφών.