Φάτε ένα αχλάδι και γλυτώστε το hangover!

Mετά το ένα μήλο την ημέρα, έρχεται το φάε ένα αχλάδι και μέθυσε ελεύθερα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αυστραλοί επιστήμονες, ο μόνος τρόπος για να γλυτώσεις από τα άσχημα συμπτώματα που προκαλεί το hangover, όπως είναι ο πονοκέφαλος, η ναυτία και η αδυναμία, είναι τα αχλάδια.

Καλά διαβάσατε! Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έδειξαν πως εκτός από τα θρεπτικά τους συστατικά, τα αχλάδια, βοηθούν στη συγκέντρωση, μειώνουν την απώλεια μνήμης, περιορίζουν την ευαισθησία του ατόμου απέναντι στο φως και τον ήχο, που έχουν τα νυχτερινά μαγαζιά και την ίδια στιγμή έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ποσότητα του οινοπνεύματος στο αίμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Μάνι Νόουκς, αναφέρει πως αυτές οι θαυματουργές ιδιότητες των αχλαδιών σχετίζονται με την ενεργοποίηση βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της αλκοόλης.

Μπορεί μέχρι τώρα τα οφέλη αυτά να έχουν επιβεβαιωθεί μονάχα για ένα ασιατικό είδος αχλαδιού ονόματι nashi, αλλά στο μέλλον είναι σίγουρο πως θα εξεταστούν και άλλες ποικιλίες αχλαδιών, για να μάθουμε εάν και αυτές έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Για αυτό φάτε ένα αχλάδι την ημέρα και μεθύστε ελεύθερα!