Υπερτροφές χρώματος… πράσινου!

Υπερτροφές χρώματος… πράσινου!
Η σπιρουλίνα, η χλωρέλλα, το κριθαρόχορτο και το σιταρόχορτο περιέχουν υψηλή ποσότητα χλω¬ροφύλλης, η οποία έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το μόριο της χλωροφύλλης παρουσιάζει μεγάλη ομοιό¬τητα με την αιμοσφαιρίνη, την κόκκινη χρωστική ου¬σία του ανθρώπινου αίματος. Όπως η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα των ανθρώπων, έτσι και η χλωροφύλλη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα των φυτών. Τι μπορεί να κάνει η χλωροφύλλη των 20 πράσινων υπερτροφών στο σώμα σας;

Ό,τι ακριβώς κάνει η χλωροφύλλη στα κύτταρα των φυτών. Η χλω¬ροφύλλη που περιέχουν αυτές οι υπερτροφές βελτι¬ώνει την κυκλοφορία αίματος, μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και τα θρέφει καλύτερα. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην εμφάνιση και υγεία του δέρματος.

Οι κατα¬ναλωτές σπιρουλίνας, χλωρέλλας, κριθαρόχορτου και σιταρόχορτου παρατηρούν ότι το δέρμα τους είναι πιο λαμπερό και τα μαλλιά τους πιο δυνατά. Αυτό οφείλε¬ται εκτός από τη χλωροφύλλη και στις βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και τα αμινοξέα που περιέ¬χουν. Επιπλέον, αυτές οι τροφές αποτοξινώνουν το σώμα από τα βαρέα μέταλλα.