Τροφές που καθαρίζουν τα πνευμόνια!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το τσιγάρο περιέχει πλήθος επιβλαβών και καρκινογόνων ουσιών. Το κάπνισμα μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία καρκίνου του πνεύμονα, να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, να προκαλέσει λοιμώξεις του αναπνευστικού, καθώς και πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες.

Αυτό που δε γνωρίζουμε, όμως, οι περισσότεροι, είναι ότι υπάρχουν τροφές ιδιαίτερα επωφελείς για τον οργανισμό, που έχουν την ιδιότητα να…”καθαρίζουν” τους πνεύμονες!

Μία από αυτές είναι το σελήνιο, μία θρεπτική ουσία, που βοηθά το σώμα στην παραγωγή ενζύμων για την προστασία των κυτταρικών μεμβρανών των πνευμόνων. Το σελήνιο μπορεί να βρεθεί στα τρόφιμα ή ως συμπλήρωμα διατροφής.

Άλλο τρόφιμο που βοηθά στον καθαρισμό των πνευμόνων είναι το κρεμμύδι, ενώ το ginger ανοίγει τους αεραγωγούς, βοηθώντας στην αποβολή της βλέννας . Τέλος, το γκρέιπφρουτ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να μειώσει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Το συγκεκριμένο φρούτο, όπως και το τζίντζερ, παρουσιάζει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες.