Τι συμβαίνει αν καταπιείτε μια τσίχλα…

Τι συμβαίνει αν καταπιείτε μια τσίχλα…

 
Όταν είμασταν μικροί,  μας φώναζαν να μην καταπίνουμε τις τσίχλες γιατί θα έμεναν στο στομάχι μας για χρόνια; Κατά πόσο ισχύει το παραπάνω; Έχει ιατρική βάση; Μάθε την αλήθεια.

Από τι αποτελείται μια τσίχλα;

Τα περισσότερα συστατικά μιας τσίχλας, διάφορα πρόσθετα, γευστικές, χρωστικές και γλυκαντικές ουσίες, διαλύονται εύκολα στο στομάχι. Η βάση της όμως, το λεγόμενο κόμμι, περνά από το στομάχι και τα εντερα σχεδόν αναλοίωτο, καθώς το όξινο περιβάλλον του στομάχου και τα πεπτικά ένζυμα δεν μπορούν να το διασπάσουν.

Όντως παραμένει στο έντερο για 7 χρόνια;

Αλλά ακόμη κι αν η βάση της τσίχλας δεν μπορεί να διασπαστεί, αυτό δε σημαίνει πως παραμένει στο έντερό για επτά χρόνια, ούτε μπορεί να κολλήσει στην καρδιά ή στα τοιχώματα του στομάχου, όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Από την άλλη, οι τσίχλες είναι λιγότερο ακίνδυνες σε σχέση με άλλα μικροαντικείμενα, όπως για παράδειγμα κάποιο κέρμα, που ένα παιδάκι μπορεί να καταπιεί κι αυτό διότι είναι μαλακή.

Κατάπιες τσίχλα: Είναι επικίνδυνο;

Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε η τσίχλα θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, είναι η συχνή κατάποση της, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και ειλεό εντέρου. Με άλλα λόγια, δε χάθηκε κι ο κόσμος αν καταλάθος καταπιείς μια τσίχλα, αρκεί να μη γίνεται συνήθεια.
ΠΗΓΗ: womenonly.gr