Τι να κάνετε αν γυρίσει μια τρίχα σας μέσα από την επιδερμίδα…

Τι να κάνετε αν γυρίσει μια τρίχα σας μέσα από την επιδερμίδα…

Η τρίχα που αναπτύσσεται μέσα από την επιδερμίδα, είναι επώδυνη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Τί μπορείτε όμως να κάνετε για το ξεπεράσετε; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1

Εφαρμόστε αλοιφή με 1% υδροκορτιζόνη στην περιοχή, 2-3 φορές την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Έτσι θα βοηθήσετε στην μείωση της φλεγμονής και παράλληλα θα γίνει δυνατή η αφαίρεση της τρίχας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην τρίχα τρεις φορές την ημέρα. Αφήστε τη για 15 λεπτά κάθε φορά. Εάν η κομπρέσα κρυώνει κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών, ξαναβουτήξτε τη στο ζεστό νερό.

Βήμα 3

Κάθε πρωί να πλένετε την περιοχή γύρω από την τρίχα αντιβακτηριακό σαπούνι. Με μια πετσέτα κάνετε κυκλικές κινήσεις και έτσι προσπαθήστε να “ξεμπλοκάρετε” την τρίχα.
Βήμα 4

Να εξετάζετε καθημερινά την τρίχα για να δείτε αν μπορείτε να τη δείτε πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Μόλις η τρίχα είναι αισθητή πάνω από το δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι για να την τραβήξετε απαλά προς τα πάνω, χωρίς να την κόψετε. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε την κίνηση με μια οδοντογλυφίδα.

Βήμα 5

Όταν αφαιρέσετε την τρίχα, φροντίστε το σημείο με μια καλή αντιβιοτική αλοιφή για να αποφύγετε πιθανή μόλυνση. Επίσης, αν χρειαστεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για κάποιο ισχυρότερο αντιβιοτικό.

Συμβουλές

Προσοχή! Μην ξυριστείτε στο επίμαχο σημείο για 3-4 εβδομάδες. Παράλληλα, θα πρέπει να αποφύγετε να βάλετε οποιοδήποτε χημικό προϊόν αφαίρεσης τρίχας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο φλεγμονής και ερεθισμού.
Πηγή: koutipandoras.gr