Τι μπορεί να πάθετε από την συχνή χρήση smartphones…

Τι μπορεί να πάθετε από την συχνή χρήση smartphones…
Όλοι στις ημέρες μας κυκλοφορούμε με ένα smartphone στο χέρι. Με αυτό μπαίνουμε στο διαδίκτυο, στέλνουμε μήνυμα, μιλάμε με τους φίλους μας, ακούμε μουσική, παίζουμε παιχνίδια…. Φαίνεται όμως πως η εκτεταμένη χρήση των smartphones μας προκαλεί εμμονές.

Ερευνητές από την Φιλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα στην επιστημονική επιθεώρηση Personal and Ubiquitous Computing.

Από την έρευνα φάνηκε πως ο χρήστης αρκετά συχνά ανοίγει το κινητό του για να ελέγξει εάν έχει νέο email, να ενημερωθεί για τα κοινωνικά δίκτυα, να ελέγξει κάποια αγαπημένα του websites.
Αυτό, λένε οι ειδικοί, μπορεί να οδηγήσει συχνά σε εμμονές που τις αποκαλούν «συνήθειες επανελέγχου». Δημιουργείται δηλαδή η τάση να ελέγχουμε ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να μην βγάζουμε το smartphone από τα χέρια μας.

Όπως διαπίστωσαν δε οι ερευνητές, ο τυπικός έλεγχος διαρκεί λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο χρήστης θα ξεκλειδώσει την οθόνη του και θα την ξανακλειδώσει.
Στους περισσότερους όμως ο έλεγχος των εφαρμογών του έξυπνου τηλεφώνου δεν σταματούσε ούτε όταν κάποιος περπατούσε ή οδηγούσε.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η εμμονή δεν είναι μία κατάσταση κατά την οποία κάποιος έχει αμηχανία ή βαριέται και «παίζει» με το κινητό του, αλλά συνδέονται με συνεχή έλεγχο του τηλεφώνου, ο οποίος τον αποσπά από σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα από τις εμμονές λόγω του smartphone μπορεί να είναι δραματικά. Υπάρχουν για παράδειγμα άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα λόγω της εμμονής τους με το κινητό τους.
ΠΗΓΗ: healthview.gr