Τα πολλαπλά οφέλη του σεξ!

Τα πολλαπλά οφέλη του σεξ!
Δεν είναι μόνο η απόλαυση που μας προσφέρει το σεξ, φίλοι, κάνει καλό στην υγεία μας με τρόπους που κανείς δε θα περίμενε.
Αναλυτικότερα:
1. Μειώνονται οι πιθανότητες να κρυολογήσεις.
Δύο φορές την εβδομάδα αν κάνεις σεξ γεμίζεις με αντιγόνα και ανοσοσφαιρίνη Α, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των ιώσεων.
2. Το σεξ σε κάνει να δείχνεις πιο φρέσκος και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.
Ο κλινικός νευροψυχολόγος απέδειξε με έρευνα ότι όσοι έκαναν σεξ τρεις φορές τη βδομάδα είχαν εφτά φορές μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση συγκριτικά με εκείνους που έκαναν δύο φορές.
3. Θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις κράμπες περιόδου.
Μελέτη έδειξε ότι το 9% από 1900 γυναίκες αυνανίζονταν μόνο και μόνο για να απαλλαγούν από τις κράμπες και αυτό απέδιδε.
4. Μειώνει τις πιθανότητες να πάθει εκείνος καρκίνος του προστάτη.
Κατά 22% λιγότερες πιθανότητες έχουν οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά να πάθουν καρκίνο του προστάτη.
5. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου, σε περίπτωση που θέλεις να μείνεις έγκυος.
Εάν θέλεις να συλλάβεις πρέπει να είναι σε πολύ καλά επίπεδα το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Έρευνα απέδειξε ότι το σεξ βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Χαμηλώνει την πίεση και μειώνει το στρες.
Μελέτη κατέληξε ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ, είχαν χαμηλή πίεση και ανταποκρίνονταν καλύτερα σε συνθήκες στρες από αυτούς που δεν έκαναν σεξ (ή που αυνανίζονταν χωρίς να γίνεται διείσδυση).
7. Το σεξ μπορεί να κάνει το μυαλό σου να λειτουργεί καλύτερα.
Διαφορετικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και στο Πανεπιστήμιο Κονκούκ , είδαν πως οι αρουραίοι που έκαναν σεξ πιο συχνά ήταν λιγότερο αγχωμένοι.