Τα πλαστικά μπουκάλια που ξαναχρησιμοποιούνται εγκυμονούν πολλούς κινδύνους!

Όλοι μας συνηθίζουμε να έχουμε στην τσάντα μας ένα μπουκαλάκι νερό όταν λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι… Κυρίως το καλοκαίρι αυτό είναι απαραίτητο!
Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή! Ένα κοινό είναι να ξανά γεμίζουμε και να ξανά χρησιμοποιούμε το ίδιο μπουκαλάκι.
Η κίνηση αυτή εγκυμονεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους.

Επικίνδυνα χημικά λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Οι χημικές ουσίες που περιέχει το πλαστικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μπουκάλια, μπορεί να διαρρεύσει στο περιεχόμενό τους σε υψηλές θερμοκρασίες.
Τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν επάνω την ένδειξη «1» σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το οποίο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μπορεί να περιέχει αντιμόνιο, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο.
Οι πλαστικές φιάλες που έχουν την ένδειξη «3», είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο. Οι φιάλες αυτές περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες συνδέονται με αναπαραγωγικά προβλήματα υγείας.

Ανάπτυξη βακτηρίων
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικές εστίες ανάπτυξης βακτηρίων.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια συχνά “ευδοκιμούν” στις πλαστικές φιάλες. Επίσης, οι μικροβιολόγοι επισημαίνουν ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες, μέσω εντερικών ιών.