Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό…

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό…

Όλοι γνωρίζουμε, ότι όταν καθόμαστε για πολύ ώρα στον ήλιο, αυξάνουμε τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος αλλά και πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα όμως με τη huffington post, ακόμη και όσοι από μας προσέχουμε ιδιαίτερα την έκθεση στις ηλιακές ακτίνες, κάνουμε κάποια βασικά λάθη που σας παρουσιάζουμε παρρακάτω:

 

1.Πότε αγοράσατε το αντηλιακό σας;

 

Όταν πρόκειται για προϊόντα αντηλιακής προστασίας, η ημερομηνία λήξης είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας. Τα ενεργά συστατικά των αντηλιακών μπορεί να αδρανήσουν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα, η προστασία που «θεωρητικά» μας παρέχουν, δεν θα είναι αποτελεσματική.

Επίσης, ένα ανοιχτό μπουκάλι είναι πιο πιθανό να μολυνθεί με μικρόβια όσο περνάει ο καιρός, ενώ το προϊόν χάνει τη δραστικότητά του όταν επιμένετε να το έχετε μόνιμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή στην τσάντα για την παραλία στο πορτ-μπαγκάζ, σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

 

2.Μέικ απ με δείκτη προστασίας

 

Τα «δύο σε ένα» προϊόντα μπορεί να είναι βολικά όταν πρόκειται για σαμπουάν και conditioner, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με το αντηλιακό σε μορφή μέικ απ. Το προβλήμα; Η ποσότητα. Δηλαδή η ιδανική ποσότητα μέικ απ, που θα χρησιμοποιήσετε, δεν περιέχει την επαρκή αντίστοιχη ποσότητα αντηλιακής προστασίας, που χρειάζεται το πρόσωπό σας.

Επιπλέον, επειδή συνήθως το μακιγιάζ, προορίζεται να διαρκεί όλη την ημέρα, δεν ανανεώνεται συχνά, έτσι μετά από κάποια ώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως αντηλιακή προστασία. Ωστόσο, τα «καλά» νέα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας, αντί για μέικ απ.

 

3.Η ποσότητα μετρά

 

Όταν μιλάμε για αντηλιακή προστασία, το «όσο λιγότερο τόσο καλύτερα» δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Οι περισσότεροι δε χρησιμοποιούν αρκετή ποσότητα αντηλιακού προϊόντος, με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν το δέρμα τους.

Ο βασικός κανόνας λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε την ποσότητα του αντηλιακού, που αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι για σφηνάκι, προκειμένου να προστατεύσετε ολόκληρο το σώμα σας. Ωστόσο, αυτό ισχύει ως γενικός κανόνας, γιατί η σωματική διάπλαση διαφέρει από σώμα σε σώμα, αλλάζοντας σημαντικά την απαιτούμενη ποσότητα του αντηλιακού. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι, ότι καλύτερα να έχετε περισσότερο αντηλιακό στο δέρμα σας, παρά λιγότερο (οι γερμανοί ξέρουν τι κάνουν).

 

4.Αφού βάλατε το πρωί αντηλιακό, δεν χρειάζεται να ξαναβάλετε

 

Εάν βρίσκεστε στο ήλιο, το αντηλιακό σας θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο για 2 ώρες (μέσος όρος), ανάλογα φυσικά με το κάθε προϊόν. Το δέρμα κυριολεκτικά «εξαντλεί» τα ενεργά συστατικά του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει, ότι σύντομα το αντηλιακό πάυει να δρα.

Επιπλέον, η εφίδρωση και το κολύμπι αφαιρούν μεγάλο μέρος από το αντηλιακό σας, επομένως να έχετε κατά νου, ότι για τη σωστή προστασία του δέρματός σας, πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες, ενώ στην περίπτωση που κολυμπάτε, κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

 

5.Αδιάβροχη προστασία

 

Στην περίπτωση που είστε στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα και κολυμπάτε, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα, που υπόσχονται αδιάβροχη προστασία. Οι ειδικοί, αναφέρουν ότι η «αδιάβροχη» αυτή προστασία δεν διαρκεί περισσότερο από 40 με 60 λεπτά. Μετά από αυτήν την ώρα, πρέπει να ανανεώνεται συχνά.