ΣΩΣΤΕ τα παιδιά σας! Οι ειδικοί ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟYΝ…

ΣΩΣΤΕ τα παιδιά σας! Οι ειδικοί ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟYΝ…

 

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να περιορίσουν και οι ίδιοι τη χρήση κινητών
Αλλάζουν τα δεδομένα Αμερικανοί Παιδίατροι αναφορικά με τον χρόνο που πρέπει να περνούν τα παιδιά μπροστά από τις λεγόμενες έξυπνες συσκευές, δηλαδή smartphone, tablet και οθόνες.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε απαγόρευσε στα βρέφη έως και 18 μηνών να έρχονται σε επαφή με οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή ενώ νήπια από δύο έως πέντε ετών δεν πρέπει να βρίσκονται μπροστά από οθόνη πάνω από 60 λεπτά.

Επίσης, οι γονείς επουδενί δεν πρέπει να δίνουν ηλεκτρονικές συσκευές στα παιδιά για να τα καθησυχάζουν όταν αυτά κλαίνε ή ζητούν την προσοχή τους εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις σε ταξίδια ή σε επισκέψεις σε γιατρούς.

Στις νέες συστάσεις, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, με υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Μέγκαν Μορένο και τον Δημήτρη Χρηστάκη του Πανεπιστημίου και Νοσοκομείου Παίδων του Σιάτλ, επισημαίνεται η ανάγκη η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών να εξισορροπείται με σωματική άσκηση, επαρκή ύπνο και αρκετό χρόνο με όλη μαζί την οικογένεια για φαγητό ή παιχνίδια.

Την ίδια ώρα τονίζεται ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση οθονών τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο, καθώς και εν ώρα φαγητού.

Κανόνες για την ώρα έκθεσης σε έξυπνες συσκευές πρέπει να τίθενται και για παιδιά άνω των πέντε ετών, καθώς και τους εφήβους αφού η υπερβολική χρήση παρεμβαίνει στην ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου, στον επαρκή ύπνο, στην οικοδόμηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων κ.α.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να περιορίσουν και οι ίδιοι τη χρήση κινητών, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α. στο σπίτι, αλλά και όταν βρίσκονται μαζί με τα παιδιά τους επειδή αυτή η ελλιπής επικοινωνία γονιού-παιδιού βάζει τα θεμέλια για μελλοντική αποξένωση και συγκρούσεις μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:med24.gr