Στη μείωση του καρκίνου της μήτρας συμβάλει η μεσογειακή διατροφή…

Σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα τα συμπεράσματα της ερευνάς που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου «British Journal of Cancer», οι γυναίκες που ακολουθούν πιστά την μεσογειακού τύπου διατροφή, εμφανίζουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο (πάνω από το μισό) για εμφάνιση καρκίνου της μήτρας.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τη δρα Κριστίνα Μποσέτι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Ερευνών «Μάριο Νέγκρι» του Μιλάνου, ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή άνω των 5.000 γυναικών. Έπειτα συσχέτισαν τη διατροφή με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του ενδομήτριου
Σε ένα εννέα κατηγορίες χωρίστηκαν οι γυναίκες που συμμετείχαν, με βάση το πόσο πιστά διατηρούσαν την μεσογειακή διατροφή που συνίσταται σε λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο καρποί, δημητριακά, ψάρια και μονοακόρεστα λίπη με λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.
Όσες γυναίκες ήταν πιστές σε αυτό τον τύπο διατροφής, εμφάνιζαν την μεγαλύτερη μείωση κινδύνου για καρκίνο της μήτρας (57%). Το ποσοστό μειωνόταν σταδιακά όσο λιγότερο ακολουθούσε μια γυναίκα τις «επιταγές» της μεσογειακής διατροφής.