Σκόρδο: Ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό…

Σκόρδο: Ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό…

 
Το σκόρδο είναι ένα θαυματουργό φυτό. Είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό. Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που περιέχει, την αλλικίνη, που ευθύνεται και για την οσμή του. Αποτελεί αντιβιοτικό ευρέου φάσματος ενάντια σε αμέτρητα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες, όπως αλλαντίαση, φυματίωση, διάρροια, σταφυλόκκο, δυσεντερία και τυφώδη πυρετό.

 

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα αυξάνει σημαντικά τη δραστικότητα των φυσικών φονικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε μολυσματικές ασθένειες και στον καρκίνο.

 

Βοηθάει το καρδιαγγειακό σύστημα. Μειώνει τη χοληστερίνη και αραιώνει το αίμα προλαμβάνοντας τις εμβολές (εσωτερικούς θρόμβους αίματος). Είναι αντιϋπερτασικό. Χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και αιώνες για το σκοπό αυτό και η ιαπωνική κυβέρνηση το αναγνωρίζει επίσημα ως κατασταλτικό της πίεσης.
Οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σκόρδο μειώνει την πίεση του αίματος.

 

Το σκόρδο έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Πλη-ομάδες που καταναλώνουν συχνά σκόρδο εμφανίζουν πολύ λιγότερο καρκίνο σε σύγκριση με πληθυσμιακές ομάδες που καταναλώνουν σπάνια σκόρδο.

 

Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει σελήνιο, μια αντιοξειδωτική ουσία που εξολοθρεύει τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει τη δράση των φυσικών φονικών κυττάρων, των κυττάρων Τ και των μακροφάγων και καθιστά πιο ικανά τα λεμφοκύτταρα να
δρουν κατά των όγκων. Ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνει τις τοξικές επιδράσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας στα υγιή κύτταρα. Αναστέλλει το σχηματισμό ορισμένων καρκινογόνων ουσιών στο έντερο και προστατεύει το DNA από τη βλάβη που μπορεί να υποστεί από άλλα καρκινογόνα.

 

Το σκόρδο που μεγαλώνει σε έδαφος πλούσιο σε σελήνιο, όπως είναι το Kyolic, είναι άμεσα τοξικό στα
καρκινικά κύτταρα. Το σκόρδο είναι ικανό να επιδρά στη διαδικασία του καρκίνουεμποδίζοντας:
– το σχηματισμό καρκινογόνων στο σώμα (νιτροζα-
μίνες)
– το μετασχηματισμό των φυσιολογικών κυττάρωνσε προκαρκινικά κύτταρα
– την προαγωγή των προκαρκινικών κυττάρων σε καρκίνο
– την εξάπλωση (μετάσταση) των καρκινικών κυττάρων στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων
– το σχηματισμό αιμοφόρων αγγείων στη μάζα του όγκου (αντι-αγγειογένεση).

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο ” ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ”
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ