Πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό να γυμνάζεστε…

Πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό να γυμνάζεστε…
Ιδιαίτερα όσοι θέλετε να χάσετε βάρος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξοδεύουν ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, με σκοπό να κάψουν περιττές θερμίδες. Αυτός όμως είναι σωστός τρόπος άσκησης; Μήπως οι υπερβολές δεν ταιριάζουν στη γυμναστική;
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο πρέπει να γυμνάζονται μέσα στην εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπερβάλλουν ή να γυμνάζονται ελάχιστα.
Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν ότι όσοι έχουν σκοπό να χάσουν περιττό βάρος πρέπει να γυμνάζονται 5 με 6 φορές την εβδομάδα, από 50 έως 60 λεπτά. Χρειάζονται καθημερινή άσκηση, μικρής διάρκειας για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός τους και να κάνουν περισσότερες καύσεις. Η γυμναστική δεν σημαίνει απαραίτητα επίσκεψη στο γυμναστήριο. Μπορείτε κάλλιστα μία ημέρα να πάτε, για μία ώρα να περπατήσετε γρήγορα. Γενικότερα η ποικιλία στις ασκήσεις-αερόβιες, ασκήσεις μυών- ενδείκνυνται.
Οι υπόλοιποι που απλά θέλουν να έχουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, για λόγους υγείας μπορούν να επιλέγουν τρεις ημέρες την εβδομάδα, στις οποίες να γυμνάζονται σκληρά. Δεν έχει σημασία πόση ώρα, αρκεί να μην υπάρχουν υπερβολές. Προτιμήστε να κάνετε σκληρή γυμναστική και να αφοσιώνεστε σε κάθε μέρος του σώματός σας. Μέσα στις τρεις επισκέψεις του γυμναστηρίου, την εβδομάδα θα πρέπει να έχετε γυμνάσει όλα σας το σώμα κάνοντας αερόβιες και ασκήσεις ενδυνάμωσης μυών.

 
ΠΗΓΗ: jenny.gr