Πόσες θερμίδες καίμε όταν βγαίνουμε για shopping; Θα εκπλαγείτε…

Οι θερμίδες είναι η ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει. Τα τρόφιμα είναι τα «καύσιμα» που δίνουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται μέσω των θερμίδων που περιέχουν. Το σώμα καταναλώνει ενέργεια συνεχώς, επομένως θερμίδες καίγονται ακόμη και όταν κοιμόμαστε.

Παρόλο που δεν το καταλαβαίνουμε, καίμε θερμίδες με απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως τα ψώνια στα σουπερμάρκετ.
Η ποσότητα των θερμίδων που χάνονται όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος σε ηλικία τόσο λιγότερες θερμίδες καίει την ημέρα. Παράλληλα, οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες. Το ίδιο ισχύει και για τους μεγαλόσωμους και μυώδεις.
Πέρα όμως, από τους ατομικούς παράγοντες, η καύση θερμίδων εξαρτάται και από το είδος και τη διάρκεια των αγορών που κάνουμε.

Παρόλο που πολλοί πηγαίνουν για ψώνια με το αυτοκίνητο, οι γιατροί συνιστούν το ποδήλατο. Σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο στις ΗΠΑ, μια ώρα ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει κάποιον που ζυγίζει 70 κιλά, στην απώλεια έως και 300 θερμίδων.
Τις ίδιες περίπου θερμίδες μπορεί να κάψει και με το περπάτημα από και προς τα μαγαζιά.

Οι γιατροί προτείνουν ακόμη και αν κάποιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για τη μεταφορά, μπορεί να το παρκάρει λίγο πιο μακριά από το κατάστημα. Έτσι, θα περπατήσει λίγο και θα καταναλώσει πιο πολύ ενέργεια.

Με το χαλαρό περπάτημα μέσα στα μαγαζιά καίγονται περίπου 200 θερμίδες την ώρα.
Κάθε φορά που προσπαθείτε να φτάσετε ένα προϊόν, σκύβετε ή τεντώνεστε καταναλώνετε λίγη περισσότερη ενέργεια.

Ακόμη και στη σειρά για το ταμείο καίμε ενέργεια, λιγότερη μεν από αυτή που καταναλώνουμε όταν περπατάμε, αλλά πολύ περισσότερη απ’ ότι όταν καθόμαστε.
Για κάθε ώρα που περιμένει στην ουρά κάποιος που έχει βάρος περίπου 70 κιλά, μπορεί να χάσει μέχρι και 175 θερμίδες.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Calorie Lab, με το κουβάλημα μικρών αντικειμένων, όπως μερικά φρούτα και λαχανικά, ενώ ανεβαίνετε μια σκάλα, μπορείτε να χάσετε μέχρι και 111 θερμίδες ανά τέταρτο.
Με το κουβάλημα πιο βαριών αντικειμένων, καίτε μέχρι και 136 θερμίδες κάθε τέταρτο.

Τα ψώνια σε εμπορικό κέντρο για τρεις ώρες με χαλαρό περπάτημα από μαγαζί σε μαγαζί, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια μέχρι και 750 θερμίδες.

Αγγλική έρευνα που έγινε από το Golden Square Shopping Centre έδειξε ότι η μέση καταναλώτρια περπατάει περίπου τρεισήμισι χιλιόμετρα στις αγορές της σε ένα εμπορικό κέντρο.
Το 39% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη, πιστεύουν ότι τέτοιου είδους ψώνια απαιτούν παρόμοια σωματική ενέργεια με αυτή που χρειάζονται όταν πάνε στο γυμναστήριο.

valueforlife.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...