Πως συνδέεται η πνευμονία με την στοματική υγεία…

Πως συνδέεται η πνευμονία με την στοματική υγεία…

 

 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η φροντίδα της στοματικής υγιεινής μπορεί απομακρύνει τον κίνδυνο της πνευμονίας.

Αμερικανική έρευνα έδειξε πως η καθημερινή περιποίηση των δοντιών και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο μειώνουν την πιθανότητα εκδήλωσης πνευμονίας. Μάλιστα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια που πραγματοποίησαν τη μελέτη, τονίζουν πως πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο ανά εξάμηνο. Μελέτησαν περισσότερους από 26.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν πως όσοι δεν κάνουν ποτέ ή σπάνια τσεκ απ έχουν 86% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πνευμονία σε σχέση με όσους επισκέπτονται τον οδοντίατρο 2 φορές το χρόνο.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στο στόμα μας και δεν απομακρύνονται εγκαίρως περιλαμβάνουν μικρόβια που προκαλούν στρεπτόκοκκο, αιμόφυλο, σταφυλόκοκκο και άλλες ασθένειες που με τη σειρά τους προκαλούν πνευμονία. Η φροντίδα της στοματικής υγείας μειώνει την εμφάνιση αυτών των μικροβίων μειώνοντας ταυτόχρονα και τις πιθανότητες να πάθουμε πνευμονία.

Έχετε λοιπόν έναν επιπλέον λόγο για να είστε προσεκτικοί με την υγεία του στόματος. Εκτός από την ίδια την υγεία των δοντιών, σας προφυλάσσει από προβλήματα στην καρδιά, τη στυτική λειτουργία, ασθένειες όπως η πνευμονία ακόμα και την κατάθλιψη.

ΠΗΓΗ: yolife.gr