Πως σας βοηθά η γυμναστική στο νερό!

Πως σας βοηθά η γυμναστική στο νερό!
Η άσκηση στο νερό είναι ένας τρόπος γυμναστικής ο οποίος εμπεριέχει πολλά οφέλη για την σωματική αλλά και για την ψυχική μας υγεία. Τώρα λοιπόν που είναι καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία προκειμένου να ασκηθείτε με σύμμαχο τη θάλασσα!

Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, ορυκτά άλατα, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς, που μπορούν να παράγουν αντιβιοτικά και αντιβακτηριδιακά αποτελέσματα, ώστε να δημιουργήσουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά του θαλασσινού νερού, παρόμοια με το ανθρώπινο πλάσμα αίματος, απορροφούνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας καθώς κολυμπούμε.

Το κολύμπι μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Ο κύριος στόχος της θαλασσοθεραπείας είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Το κολύμπι ή απλά το να μπει κανείς μες στη θάλασσα βελτιώνει την κυκλοφορία με το να αποκαθίστανται τα αναγκαία μεταλλικά στοιχεία που έχουν εξαντληθεί από το στρες, τη φτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή και από τα περιβαλλοντικά δηλητήρια.