Πως να πλένετε σωστά τα παιδικά και βρεφικά ρούχα…

Πως να πλένετε σωστά τα παιδικά και βρεφικά ρούχα…

 

 

Η πλύση σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι η καλύτερη επιλογή για να μην επιβαρύνετε το περιβάλλον αλλά και το πλυντήριό σας. Μήπως όμως δεν είναι η κατάλληλη για τα ρουχαλάκια των παιδιών σας;

Οι γιατροί επισημαίνουν πως οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Παθογόνα μικρόβια, όπως E. coli και σταφυλόκοκκος, επιβιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα μικρόβια αυτά προκαλούν πληθώρα παθήσεων όπως γαστρεντερίτιδα, ουρολοίμωξη, δερματίτιδα και πνευμονία. Σε αυτές τις θερμοκρασίες επιβιώνουν και αλλεργιογόνοι παράγοντες, όπως τα ακάρεα της οικιακής σκόνης που δημιουργούν προδιάθεση για άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα κ.α.

Ειδικά για τα βρέφη και τα νήπια που δεν έχουν ακόμα αναπτύξει πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο των ρούχων. Τα ρούχα παιδιών έως 3 ετών πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από των ενηλίκων και σε θερμοκρασία από 60 βαθμούς και πάνω. Επιπλέον, καλό είναι αφού στεγνώσουν τα ρούχα, να σιδερώνονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Ταυτόχρονα, το απορρυπαντικό πρέπει να έχει ως βάση το σαπούνι και η χρήση λευκαντικών και άλλων χημικών καθαριστικών ουσιών απαγορεύεται μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

ΠΗΓΗ: yolife.gr