Πως να πετύχει η δίαιτα σου χωρίς να σταματήσεις να τρως!

Πως να πετύχει η δίαιτα σου χωρίς να σταματήσεις να τρως!
1.Φαε περισσότερο
Ναι καλά διάβασες…φάε περισσότερο! Έρευνες έδειξαν ότι οι μεγαλύτερες μερίδες σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι «χορτάτη» για περισσότερες ώρες.
Μεγαλύτερες μερίδες με υγιεινά φαγητά όμως, φρούτα, λαχανικά κτλ.…όχι τηγανιτές πατάτες! Έτσι μια μεγάλη σαλάτα είναι μια πολύ καλή λύση.

 

2. Διάβασε τις ταμπελίτσες
Έρευνα από το Centers for Disease Control and Prevention έδειξε ότι γυναίκες που διαβάζουν τι περιέχουν τα τρόφιμα που αγοράζουν τείνουν να είναι πιο αδύνατες.

 

3. Κόψε το φαγητό σου σε κομμάτια
Έρευνα από πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξε ότι τα άτομα τα οποία τεμάχιζαν σε πολλά κομμάτια το φαγητό τους ένιωθαν πιο ικανοποιημένοι από την κατανάλωση του. Έτσι αντί να τρως γρήγορα λίγα και μεγάλα κομμάτια, κόψε το φαγητό σου σε μικρότερα κομμάτια και απόλαυσε το περισσότερο!

 

4. Γεύσου καλύτερα το φαγητό σου
Όταν τρως, εστίασε στο τι κάνεις (ειδικά αν τρως ανθυγιεινά φαγητά!). Σκέψου όσο τρως πόσο καλό σου κάνει αυτό που τρως. Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση, διαβάζοντας περιοδικά ή μπροστά στον υπολογιστή!
Έρευνες των πανεπιστημίων του Τέξας και της Μινεσότα έδειξαν ότι όσες γυναίκες εφάρμοσαν αυτή την τακτική έτρωγαν λιγότερο και πιο υγιεινά.

 

5. Άκου μουσική
Έρευνα του Cornell University ανακάλυψε ότι όταν ακούς χαλαρωτική μουσική (π.χ. Jazz), καταναλώνεις λιγότερο φαγητό! Άνοιξε λοιπόν το ραδιόφωνο…

 

6. Μην ξεχνάς «γεύματα»
Έρευνα του Cornell University έδειξε ότι άτομα τα οποία ξεχνάν ή «πηδάνε» γεύματα τείνουν να καταναλώνουν 20% περισσότερες θερμίδες λόγω του ότι συνήθως καταλήγουν να καταναλώνουν λιγότερο υγιεινές τροφές.

 

7. Πιες κρύο νερό
Ο οργανισμός σου στην προσπάθεια να αλλάξει την θερμοκρασία του νερού ώστε να το μεταβολίσει, καίει περισσότερες θερμίδες. Δεν θα κάψεις κιλά, αλλά σίγουρα θα αυξήσει λίγο την ένταση του μεταβολισμού σου.

 

8. Μην βλέπεις εικόνες με Junk food (ανθυγιεινά φαγητά)
Βλέποντας σε εικόνες τα ανθυγιεινά φαγητά κάνεις τον εγκέφαλο σου να τα λαχταρά. Απέφευγε λοιπόν να τα βλέπεις όταν παραγγέλνεις, το σώμα σου θα σε ευχαριστήσει!
ΠΗΓΗ: zafeirenia.com