Πως να αδυνατίσετε…τρώγοντας!

Πως να αδυνατίσετε…τρώγοντας!

 
Θέλετε να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάτε συνέχεια και χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε ώρες ανάμεσα στα γεύματα; Αν ναι, τότε αυτή είναι η δίαιτα που σας ταιριάζει. Θα απολαμβάνετε 6 υγιεινά, νόστιμα και χορταστικά γεύματα και θα καταφέρετε να χάσετε 4 κιλά σε 1 μήνα. Κανένα φαγητό δεν απαγορεύεται. Ακόμα και η σοκολάτα και τα γλυκά υπάρχουν στο μενού.

 

Ενισχύστε το μεταβολισμό σας
Με αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να χάσετε μέχρι και 1 κιλό την εβδομάδα. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο, αλλά σκεφτείτε ότι θα το καταφέρετε χωρίς να πεινάτε και χωρίς να στερηθείτε το φαγητό ή τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Πώς λειτουργεί; Μια ποσότητα των θερμίδων που καίμε καθημερινά, την καταναλώνουμε στη διαδικασία του φαγητού, δηλαδή στην ενέργεια που χρειαζόμαστε για να μασάμε, να χωνεύουμε και να αφομοιώνουμε τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Πρόκειται για διεργασίες που καταναλώνουν ενέργεια, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας τελικά να αυξάνεται κάθε φορά που τρώμε ένα γεύμα ή ένα σνακ. Έτσι, δραστηριοποιώντας τον κάθε λίγες ώρες, 6 φορές την ημέρα, μεγιστοποιούμε τις θερμίδες που καίμε μέσα σε ένα 24ωρο.

 

Χάστε κυρίως λίπος
Επιπλέον, με το να τρώμε συχνά, αποφεύγουμε να πέσουμε στην παγίδα στην οποία οδηγούμαστε πολλές φορές με τις συνηθισμένες δίαιτες, να χάνουμε, δηλαδή, μυϊκό ιστό αντί για λίπος, όπως συμβαίνει όταν νιώθουμε πολύ έντονη πείνα ανάμεσα στα γεύματα που απέχουν πολλές ώρες μεταξύ τους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Nagoya στην Ιαπωνία χώρισαν σε 2 ομάδες ανθρώπους που έκαναν την ίδια δίαιτα, με 1.200 θερμίδες την ημέρα, και ζήτησαν από τους μεν να τις καταναλώνουν σε 2 μεγάλα γεύματα και από τους δε σε 6 μικρότερα. Το αποτέλεσμα; Αυτοί που έτρωγαν τα πολλά μικρά γεύματα έχασαν περισσότερο λίπος και διατήρησαν -στο τέλος της δίαιτας- περισσότερο μυϊκό ιστό από εκείνους που είχαν μόνο 2 μεγάλα γεύματα την ημέρα. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι με τη δίαιτα που παρουσιάζουμε θα καταφέρετε πιο εύκολα να χάσετε βάρος (και κυρίως λίπος) και στη συνέχεια -όταν φτάσετε στο επιθυμητό βάρος- να το διατηρήσετε.
Το καλύτερο από όλα; Στη συγκεκριμένη δίαιτα δεν θα βρείτε μόνο τα λεγόμενα «διαιτητικά» φαγητά, αλλά πολλά περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα, 6 μικρά γευστικά γεύματα που είναι εύκολο να παρασκευάσετε και που θα σας κρατάνε χορτάτους χωρίς να νιώθετε την ανάγκη να τσιμπήσετε τίποτε παραπάνω.

Το ρολόι της δίαιτας
8.00 Πρωινό
11.00 Δεκατιανό
14.00 Μεσημεριανό
17.00 Απογευματινό
19.30 Δείπνο
22.00 Βραδινό σνακ
Το παραπάνω ωρολόγιο πρόγραμμα αποτελεί ένα καλό ενδεικτικό πλάνο για να γνωρίζετε πώς περίπου να κατανέμετε τα γεύματά σας στη διάρκεια της ημέρας. Ίσως χρειαστεί να το προσαρμόσετε, ώστε να σας βολεύει καλύτερα ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχετε.

 
ΠΗΓΗ: vita.gr