Πως θα βγάλετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα…

Πως θα βγάλετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα…

 
Εάν είστε από τις γυναίκες που βάφετε μόνη σας τα μαλλιά σας στο σπίτι, τότε σίγουρα θα έχει τύχει να λερωθείτε έστω και λίγο με την βαφή, είτε αν αυτή στάζει από το πινέλο στο χέρι σας ή σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος, είτε στο στεφάνι γύρω από τα μαλλιά σας (κούτελο, κροτάφους, αυτιά, σβέρκο).
Σε περίπτωση λοιπόν που λερωθείτε σε κάποιο μέρος του σώματος, η αφαίρεση του λεκέ είναι πιο εύκολη, ενώ στο πρόσωπο, το οποίο είναι πορώδες και η βαφή εισχωρεί μέσα στην επιδερμίδα, τα πράγματα είναι λιγάκι πιο δύσκολα.

Αρχικά θα πρέπει να προνοήσετε και να απλώσετε γύρω από τα μαλλιά σας λίγη βαζελίνη, λίγη κρέμα προσώπου ή λίγη μαλακτική κρέμα μαλλιών. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα φράγμα ενάντια στην βαφή.

Τι γίνεται όμως αν τελικά λερωθείτε; Πως αφαιρείται η βαφή μαλλιών από το δέρμα;

► Όταν πρόκειται για έναν ελαφρύ λεκέ δοκιμάστε να βάλετε λίγο ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι σε ένα βαμβάκι. Το προϊόν αυτό θα βοηθήσει στην διάσπαση της βαφής και επομένως στην απομάκρυνση της από το δέρμα.

► Αν πάλι ο λεκές είναι πιο έντονος, δοκιμάστε μια από τις παρακάτω επιλογές:

1. Ελαιόλαδο: Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και τρίψτε την περιοχή που έχει λερωθεί μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς ο λεκές.

2. Baby oil: Αναμείξτε λίγο baby oil με σαπούνι προσώπου και τρίψτε καλά τα σημεία όπου έχετε λερωθεί.

3. Λακ: Ψεκάστε σε ένα βαμβάκι λίγη λακ και τρίψτε την περιοχή με τον λεκέ. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πιο αποδοτική όταν δεν έχει περάσει πολλή ώρα.

4. Στάχτη: Βρέξτε ένα βαμβάκι με νερό και ρίξτε πάνω του λίγη στάχτη. Στη συνέχεια τρίψτε την περιοχή του λεκέ και ξεπλυθείτε για να φύγει η μουτζούρα από την στάχτη.

5. Ασετόν: Προσοχή, μην δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μέθοδο αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Σε περίπτωση λοιπόν που η επιδερμίδα σας δεν είναι ευαίσθητη, πάρτε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό ασετόν και τρίψτε τους λεκέδες.

ΠΗΓΗ