Πως θα ανακυκλώσετε τα κεριά σας…

Πως θα ανακυκλώσετε τα κεριά σας…

 

 

Tο κερί είναι ένα υλικό που ανακυκλώνεται με την επαναχρησιμοποίηση του. Δεν είναι ανάγκη να πετάτε τα απομεινάρια των κεριών στα σκουπίδια, καθώς είναι σαν να πετάτε τα χρήματά σας. Αντίθετα μπορείτε ανακυκλώνοντας τα υπολείμματα, να δημιουργήσετε ένα νέο κερί. Ας δούμε πώς μπορείτε με απλά βήματα να ανακυκλώσετε κεριά.

Διαχωρίστε τα απομεινάρια των κεριών σε δύο τμήματα. Τοποθετείστε ξεχωριστά αυτά που έχουν χρώμα ή άρωμα από όσα δεν έχουν.

Ξεκινώντας από τα άχρωμα και άοσμα, απομακρύνετε πιθανά σκουπίδια ή καμένο φιτίλι. Στη συνέχεια, με τεχνική μπεν μαρί τοποθετήστε τα απομεινάρια σε ένα μικρό σκεύος ώστε να λιώσουν. Πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτό το στάδιο, ώστε να μη μπει νερό στο μικρό κατσαρολάκι.

Αφού λιώσουν, απομακρύνετε με κάποιο αντικείμενο (π.χ. πιρούνι) πιθανά υπολείμματα από φιτίλι. Εάν υπάρχουν αρκετά «σκουπίδια» μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σουρωτήρι όσο το κερί είναι σε υγρή μορφή.

Στη συνέχεια ρίξτε τα σε ένα δοχείο ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να πάρει, για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά έλαια ή χρώμα για να δώσετε τη μορφή που εσείς θέλετε στο κερί που θα φτιάξετε. Εάν βέβαια πρόκειται για κερί με χρώμα ή άρωμα, πρέπει να προσθέσετε εντονότερα υλικά για να τους δώσετε τη μορφή που επιθυμείτε.

Συμβουλές
– Αν και είναι δύσκολο, οφείλετε να διαχωρίσετε τα κεριά ανάλογα και με τη σύστασή τους. Το μείγμα διάφορων ειδών κεριού μπορεί να μην έχει τα καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα.

– Προσπαθήστε να συνδυάσετε τα αρωματικά κεριά. Δηλαδή να συνδυάσετε τα αρώματα τους, όσα έχουν άρωμα από άνθη ή φρούτα λιώστε τα μαζί και ούτω καθεξής.

– Δείτε το κόστος της παραφίνης ανά κιλό, για να καταλάβετε πόσο συμφέρουσα διαδικασία είναι η ανακύκλωση.

– Χρησιμοποιήστε τα στολίδια που πιθανώς είχαν τα κεριά που λιώσατε, για άλλες μελλοντικές διακοσμήσεις.

ΠΗΓΗ: flowmagazine.gr