Προσοχή! Τα αντικείμενα με τα πιο πολλά μικρόβια…

Προσοχή! Τα αντικείμενα με τα πιο πολλά μικρόβια…
Yπάρχουν σημεία που τα μικρόβια κάνουν πάρτι και οι περισσότεροι τα ξέρουμε, τα χρήματα, οι λαβές στα ΜΜΜ κλπ.

Όμως υπάρχουν και άλλα σημεία εξίσου φιλόξενα για τα βακτήρια , και μάλιστα ερχόμαστε σε επαφή τόσο συχνά…!

1. Πληκτρολόγιο- ποντίκι

Τα πληκτρολόγια μπορούν να έχουν μέχρι και 5 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας σου.

2. Κινητό τηλέφωνο
10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας

3.Τα κουμπιά του ασανσέρ
Ένα στα 10 ασανσέρ είχαν μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις ή μολύνσεις το αναπνευστικού. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα χερούλια σε πόρτες και για τις κουπαστές σε σκάλες σε δημόσιους χώρους.

4.Σφουγγάρια
10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνικό χιλιοστό και είναι γνωστό ότι είναι 2.000.000 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας!

5.Το τιμόνι
10 φορές πιο βρώμικο από τις δημόσιες τουαλέτες. Πάμπολλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας υπάρχουν τόσα βακτηρίδια πάνω, που μία εικόνα από μικροσκόπιο θα μας σοκάρει.
Φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών αυτών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σοκάρουν, αφού στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80.

6.μηχανήματα ATM
Σύμφωνα με μια μελέτη του University of Arizona, κάθε κουμπί που ακουμπάς έχει κατά μέσο όρο 1.200 μικρόβια – συμπεριλαμβανομένων και υιών για κρυολογήματα και γρίπη καθώς και βακτηρίδια E.coli. Όσον αφορά τα μετρητά, και τα χαρτονομίσματα μεταφέρουν μικρόβια που μπορούν να σε αρρωστήσουν.