Πολύ κοντά στην εύρεση ενός καθολικού ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ!

Με τη βοήθεια νανοσωματιδίων μια διεθνής επιστημονική ομάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά στη ανακάλυψη ενός καθολικού εμβολίου κατά του καρκίνου.
Το εμβόλιο θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα το ωθεί να επιτίθεται στον καρκίνο σαν να είναι ένας απλός παθογόνος οργανισμός.
Η ομάδα, χρησιμοποίησε τμήματα του γενετικού κώδικα RNA καρκίνου και τα εισήγαγαν σε λιπώδη νανοσωματίδια, τα πρόσθεσαν στο αίμα τριών καρκινοπαθών προχωρημένου σταδίου.
Και τους τρεις ασθενείς ο οργανισμός αντέδρασε θετικά, αφού παρήχθησαν αμυντικά Τ-κύτταρα που επιτέθηκαν στον καρκίνο.
Στον έναν ο όγκος μειώθηκε, στον δεύτερο δεν επανεμφανίστηκε η νόσος μετά από χειρουργείο και 7 μήνες από τον εμβολιασμό, ενώ στον τρίτο οι όγκοι παρέμειναν σταθεροί.
Όπως ανέφεραν οι ερευνητές “τέτοια εμβόλια είναι φθηνά και εύκολο να παραχθούν και μπορούν να αφορούν οποιονδήποτε όγκο. RNA μέσω νανοσωματιδίων μπορεί να θεωρηθεί μια κατηγορία νέων εμβολίων καθολικής εφαρμογής για την αντικαρκινική ανοσοθεραπεία”.
Για να δημιουργηθεί ένα καθολικό αντικαρκινικό εμβόλιο, σύμφωνα με τα όσα λένε οι επιστήμονες, χρειάζονται περισσότερες έρευνες, ασθενείς αλλά και διάφορα είδη καρκίνου.