Περίεργα tips για να χάσετε πιο εύκολα βάρος!

Περίεργα tips για να χάσετε πιο εύκολα βάρος!
Δεν έχει σημασία αν είστε αθλητής ή κάποιος που δεν σηκώνεται από τον καναπέ ή θέλετε απλά να κάνετε μία αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά στον καθρέφτη και έχουμε σκεφτεί: «Θα μπορούσα να χάσω μερικά κιλά».

Το άγχος και η συνεχής ενασχόληση με την δίαιτα και το φαγητό δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να αποκτήσει μία υγιή σχέση με το φαγητό, οπότε είναι σημαντικό να διατηρείτε μία θετική στάση, οπότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και μην το σκέφτεστε πάρα πολύ.

Υπάρχουν και μερικοί παράδοξοι τρόποι για να χάσετε βάρος και να έχετε πραγματικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα:

Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με φαγητό
Με αυτό εννοούμε, το καλό φαγητό. Ο δρόμος για μία πιο υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να έχει περιορισμούς και κλειδωμένα ψυγεία. Γεμίστε το ψυγείο σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πηγές καλών λιπαρών και τρόφιμα που είναι γεμάτα πρωτεΐνη, όπως τα αβγά και τους ξηρούς καρπούς και αντλήστε έμπνευση για να μαγειρέψετε υγιεινά.

 

Φάτε περισσότερο από αυτά τα φαγητά
Αντί να ανησυχείτε για τις ποσότητες που θα φάτε ή πόσες θερμίδες θα καταναλώσετε κάθε μέρα, καταναλώστε «έξυπνα γεύματα» και τρόφιμα, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω και μην ανησυχείτε για το αν θα φάτε λίγο παραπάνω. Καλύτερα να τρώτε κάτι που προσφέρει στον οργανισμό σας κάτι ουσιαστικό, παρά να λαμβάνετε κενές θερμίδες.

 

Σηκώστε βάρη
Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, τολμήστε να βάλετε τα δίκιλα βαράκια στην άκρη και να αρχίσετε να σηκώνετε βάρη (είτε είστε άντρες, είτε είστε γυναίκες). Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έδειξε ότι η σωματική άσκηση που περιέχει βάρη, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, όσο περισσότερες μυικές ομάδες «δουλεύουμε», τόσο αυξάνει και ο μεταβολισμός.

 

Μην προσπαθείτε να «κάψετε» ό,τι φάγατε στο γυμναστήριο
Είναι σημαντικό να μην χάνετε το κίνητρό σας για να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να κάνετε οποιαδήποτε σωματική άσκηση, αλλά το να αθλείστε και να πιέζετε το σώμα σας επειδή έχετε φάει παραπάνω δεν θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αντί να τρώτε πολύ και να πηγαίνετε κατευθείαν στο γυμναστήριο πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το σώμα μετά την άσκηση χρειάζεται «καύσιμα».

 

Πείτε «όχι» στην στέρηση
Με το να αρνείστε στον οργανισμό σας την θερμιδική ενέργεια που χρειάζεται δεν είναι ποτέ η σωστή απάντηση στην απώλεια βάρους. Όταν καταναλώνετε λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα, το σώμα υποφέρει, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μειώνει τον μεταβολισμό. Αυτό σας δυσκολεύει όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά και να καταφέρετε να διατηρήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Εφαρμόστε τον κανόνα 80/20
Φάτε όποτε νιώθετε πεινασμένοι, αφού πρώτα πιείτε νερό, ώστε να βεβαιωθείτε ότι είστε αρκετά ενυδατωμένοι και επικεντρωθείτε στο να έχετε 80% καλά και υγιεινά τρόφιμα στην διατροφή σας. Το υπόλοιπο 20% μπορεί να είναι άλλα πράγματα που λαχταράτε και είναι λιγότερο υγιεινά.

Σταματήστε να το σκέφτεστε συνέχεια
Κανένα νούμερο δεν πρόκειται να καθορίσει την ευτυχία σας ή το αν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Επικεντρωθείτε στο πως νιώθετε σχετικά με τον τρόπο ζωής σας, την διατροφή, τη σωματική άσκηση που κάνετε και τις συνήθειες που δεν σας ωφελούν και κάντε την απώλεια βάρους μία θετική εμπειρία και όχι μαρτύριο.

 
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr