Ο μηνάς που γεννηθήκαμε καθορίζει σε τι ασθένειες είμαστε ευάλωτοι…

Ο μηνάς που γεννηθήκαμε καθορίζει σε τι ασθένειες είμαστε ευάλωτοι…
Σύμφωνα με τις έρευνες του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που ανέλυσαν το ιατρικό ιστορικό από 1,7 εκατ. ασθενείς και συσχέτισαν 1.688 ασθένειες με τον μήνα γέννησης κάθε ατόμου, έδειξε οτι 55 παθήσεις συνδέονταν με το μήνα γέννησης.
Όσοι είχαν γεννηθεί Ιανουάριο, εμφάνισαν υπέρταση και καρδιομυοπάθεια, του Φεβρουαρίου είχαν θέμα με τον καρκίνο του πνεύμονα και των βρόγχων. Οι γεννημένοι το Μάρτιο εμφάνιζαν καρδιακή ανεπάρκεια, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας και αρρυθμία, ενώ, οι γεννημένοι τον Απρίλιο εμφάνισαν στηθάγχη και χρόνια ισχαιμία του μυοκαρδίου.
Πιο τυχεροί είναι του Μαΐου καθώς ο μηνάς αυτός δεν έχει αυξημένες πιθανότητες για κάποια ασθένεια, ενώ τα άτομα που έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν στηθάγχη και του Ιουλίου άσθμα.

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί τον Αύγουστο έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες για ασθένειες ενώ τα άτομα του Σεπτεμβρίου έχουν τάση για εμετούς. Οι πιο άτυχοι θεωρούνται όσοι έχουν γεννηθεί τον Οκτώβριο καθώς, είναι ο μήνας των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων των αναπνευστικών λοιμώξεων αλλά και των τσιμπημάτων από έντομα. Οι γεννημένοι το Νοέμβριο έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν αρρυθμία, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας ή καρκίνο του πνεύμονα και τέλος οι του Δεκεμβρίου είναι επιρρεπείς στους μώλωπες.