Οι τροφές που ενισχύουν το χτίσιμο των μυών!

Οι τροφές που ενισχύουν το χτίσιμο των μυών!
Αν θέλετε να χτίσετε μυς και να τους διατηρήσετε μεγάλους και δυνατούς, εκτός από την άσκηση μπορείτε να βοηθηθείτε και με την επιλογή συγκεκριμένων τροφίμων.

Άπαχο βοδινό
Είναι μια τροφή που πρέπει να αποτελέσει μέρος της διατροφής σας, αν στόχος σας είναι η ισχυρή μυϊκή μάζα. Αυτό οφείλεται στο ότι το βοδινό περιέχει ποικιλία βιταμινών, θρεπτικών ουσιών και ωφέλιμων λιπαρών που βοηθούν στη μυϊκή ανάπτυξη.
Το βοδινό είναι καλή πηγή σιδήρου, λιπαρών οξέων και βιταμίνης B. Με τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών και άφθονες πηγές αμινοξέων βοηθά στην προαγωγή της μυϊκής ανάπτυξης. Ακόμα και αν προσπαθήσετε να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος ενώ χτίζετε μύες, το άπαχο βοδινό είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχετε όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα.

Τυρί Cottage
Αποτελεί υπέροχη πηγή πρωτεΐνης καζεΐνης. Αν και το συγκεκριμένο είδος της πρωτεΐνης δεν είναι πολύ γνωστό, η πρωτεΐνη καζεΐνη κατηγοριοποιείται ως πρωτεΐνη αργής πέψης. Αυτό είναι πολύ καλό για το χτίσιμο και τη διατήρηση των μυών.
Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη στο τυρί Cottage είναι πολύ βοηθητική για τη μυϊκή μάζα, ιδιαίτερα για όσους περνούν μεγάλο διάστημα χωρίς να τρώνε. Το συγκεκριμένο τυρί είναι πολύ καλό σνακ για το μέσον της ημέρας, που θα μειώσει την πείνα και θα κάνει τον οργανισμό να συνεχίζει. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης B12, ωφέλιμων λιπαρών, ασβεστίου και άλλων θρεπτικών ουσιών.

Αυγά
Τα αυγά έχουν μακρύ παρελθόν σχετικά με το ρόλο τους στη διατροφή. Τα οφέλη του αυγού στην υγεία φαίνονται σε αρκετές λειτουργίες του οργανισμού.
Τα αυγά περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά, αμινοξέα, βιταμίνη D, και χολίνη. Όσον αφορά την εύρεση τροφής που θα είναι καλή για την ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης και της διατήρησης υγιούς μυϊκής μάζας, λίγες τροφές νικούν τα αυγά.

Ψάρι
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ψαριού που είναι πολύ καλές για το χτίσιμο και τη διατήρηση των μυών. Υψηλά σε πρωτεΐνες, καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, χαμηλά σε λιπαρά, με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και σε λιπαρά οξέα, το ψάρι δεν είναι τροφή μόνο για τον εγκέφαλο φιλική.
Το κλειδί για το μυϊκό χτίσιμο όσον αφορά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, είναι τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των μυών και των τενόντων.
Τα ωμέγα -3 εκτιμάται επίσης ότι βοηθούν στη ρύθμιση πολλών άλλων λειτουργιών που μπορούν να βοηθήσουν με την υγεία. Επιλέξτε σολομό, τόνο, σαρδέλες και σκουμπρί.

Βρώμη
Η βρώμη είναι μια από τις καλύτερες πηγές υδατανθράκων και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ενώ είναι ελάχιστα κατεργασμένη τροφή.
Τα οφέλη είναι ότι λαμβάνετε καλύτερα μικροθρεπτικά και περισσότερες ίνες.
Μειώνεται η πείνα και το ανθυγιεινά σνακ και οι επιλογές τροφίμων μεταξύ των γευμάτων.
Η βρώμη εκτιμάται επίσης ότι βοηθά στην απώλεια λίπους, βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και τη χρήση των βιταμινών και των θρεπτικών ουσιών. Χάνετε βάρος ενώ βελτιώνετε τη μυϊκή ανάπτυξη και τη γενική λειτουργία και σθένος του οργανισμού.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Αποτελεί καλή επιλογή για πιο υγιεινή διατροφή, ιδιαίτερα για όσους θέλουν να χτίσουν μυϊκό τόνο και μάζα. Γενικά, η πέψη τους γίνεται πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα κατεργασμένα δημητριακά, ενώ επίσης παρέχουν πιο ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά.
Αυτό βοηθά στην προαγωγή υψηλότερων επιπέδων συντηρούμενης ενέργειας και στη βελτίωση της γενικής υγείας. Το καλαμπόκι και η κινόα είναι καλές πηγές. Για υγιές σνακ χρησιμοποιήστε κράκερ και ψωμί φτιαγμένα από δημητριακά ολικής, νόστιμα και γεμάτα θρεπτικές ουσίες.

Γάλα
Όταν καταναλώνεται με μέτρο, το γάλα μπορεί να είναι ωφέλιμο όχι μόνο για την ανάπτυξη των οστών αλλά και για τη μυϊκή μάζα. Το πλήρες γάλα αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης αλλά έχει και το μεγαλύτερο επίπεδο λιπαρών. Αν έχετε υιοθετήσει πρόγραμμα έντονης άσκησης, το πλήρες γάλα είναι καλή επιλογή, καθώς θα συντηρεί τον οργανισμό και τους μύες. Αν δεν είστε ο τύπος του body builder, τότε η επιλογή με χαμηλότερα λιπαρά μπορεί παρόλα αυτά να σας δώσει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε για δυνατούς μύες, ενώ θα μειωθεί η πρόσληψη λιπαρών.
ΠΗΓΗ