Οι τροφές που δεν λήγουν ΠΟΤΕ!

Οι τροφές που δεν λήγουν ΠΟΤΕ!

 
Όλοι μας έχουμε μπλέξει με τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων. “Πότε θα λήξει”, “να προλάβουμε να το φάμε”, “ωχ έληξε πρέπει να το πετάξουμε”, κλπ…
Σας παρουσιάζουμε τις τροφές που δεν πρόκειται να σας ταλαιπωρήσουν με ημερομηνίες, αφού δεν λήγουν ποτέ!
Άσπρο ρύζι: Το λευκό ρύζι μπορεί να κρατήσει μέχρι και 30 χρόνια, αν είναι αεροστεγώς κλεισμένο και σε σκοτεινό μέρος με χαμηλή θερμοκρασία.
Μέλι: Έχει πολύ χαμηλή υγρασία, κάτι που ευνοεί την δημιουργία βακτηρίων. Αν στραγγιστεί και σφραγιστεί καλά, κρατάει για πάντα.
Αλάτι: Ναι, είναι γνωστό, αφού το χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε άλλα τρόφιμα.
Σόγια: Αν την έχουμε στο ψυγείο, μένει για χρόνια.
Ζάχαρη: Η αγαπημένη μας ζάχαρη, αν προφυλαχθεί καλά από την υγρασία, μπορεί να διαρκέσει για πολυυυυύ περισσότερο.
Ξερά φασόλια: Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και μετά από 30 χρόνια, τα φασόλια μπορούν να διατηρηθούν με μικρή αλλοίωση γεύσης. Αν δεν μαγειρευτούν, φυσικά!
Καθαρό σιρόπι σφενδάμου: Σύμφωνα με έρευνες, το σιρόπι, κυριολεκτικά, μένει για πάντα, αφού δεν πιάνει μικρόβια.
Γάλα σε σκόνη: Κρατάει πολύ περισσότερο από το κανονικό.
Αλκοολούχα ποτά: Και αυτό είναι γνωστό, το αλκοόλ αντιστέκεται στον χρόνο.

ΠΗΓΗ