Οι σωστές οδηγίες για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο!

Οι σωστές οδηγίες για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο!
Σε όλους έχει τύχει να έχουν κανονίσει να θέλουν να μαγειρέψουν ένα κοτόπουλο αλλά για κάποιο λόγο να ξέχασαν να το ξεπαγώσουν, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν να το ξεπαγώσουν με ζεστό νερό για να εξοικονομήσουν χρόνο.

Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος καθώς η απόψυξη των κρεάτων και ειδικά του κοτόπουλου, με ζεστό νερό ή σε θερμοκρασία δωματίου εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Πρώτον, αυξάνει ραγδαία την πιθανότητα μόλυνσης του κρέατος από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Δεύτερον, οι άνωθεν τρόποι απόψυξης μειώνουν την ποιότητα και την θρεπτική αξία του κρέατος.

Για να ξεπαγώσετε σωστά το κρέας υπάρχουν τρεις τρόποι:

1. Στην περίπτωση που βιάζεστε κάντε χρήση ενός φούρνου μικροκυμάτων στην ανάλογη ρύθμιση.

2. Εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα μεγαλύτερο παράθυρο χρόνου, επιλέξτε να ξεπαγώσετε το κρέας σας αφήνοντας το στη συντήρηση για 24 ώρες.

3. Μπορείτε να ξεπαγώσετε το κρέας σας χρησιμοποιώντας κρύο νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή τη μέθοδο αποτελεί η αλλαγή του νερού κάθε 30 λεπτά μέχρι το ξεπάγωμα.

Μιας και μιλήσαμε για ξεπάγωμα, αξίζει να δώσουμε και μια συμβουλή σχετικά με την κατάψυξη. Πριν παγώσετε το κοτόπουλο τεμαχίστε το σε μικρότερα κομμάτια, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ξεπαγώνετε κάθε φορά την ποσότητα κρέατος που επιθυμείτε, καθώς από την στιγμή που ξεπαγώσετε το κοτόπουλο απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου.