Οι μύθοι που υπάρχουν για τα σνακ…

Οι μύθοι που υπάρχουν για τα σνακ…

 
Τα μικρά γεύματα παχαίνουν…
Λένε, ότι το τσιμπολόγημα παχαίνει και αυτή η αντίληψη οφείλεται κυρίως στο ότι έχει συνδεθεί με την κατανάλωση ανθυγιεινών και θερμιδογόνων τροφίμων. Στην πραγματικότητα, όμως, η σωστή και τακτική λήψη μικρογευμάτων μπορεί να συμβάλλει στην επαρκή λήψη θερμίδων κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Τα σνακ δε βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας σε παιδιά δημοτικού, απέδειξε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι η σωστή κατανάλωση μικρογευμάτων συνέβαλε στην επαρκή πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης C κατά 15-20%, προσέφερε ενέργεια αλλά και σημαντικά ποσά πρωτεϊνών.

 

Τα σνακ δεν είναι απαραίτητα για τους ενήλικες
Η κατανάλωση υγιεινών σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι απαραίτητη μόνο για τα παιδιά και τους εφήβους αλλά και για τους ενήλικες. Τις περισσότερες φορές τα κυρίως γεύματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο, φυτικές ίνες, ασβέστιο και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, με αποτέλεσμα η σωστή επιλογή μικρογευμάτων να συμβάλλει στην καλύτερη οργανική και μεταβολική λειτουργία και κατ’ επέκταση, στην προαγωγή της υγείας του ατόμου. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν μελέτες που δείχνουν ότι η επαρκής καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου που επιτυγχάνεται και μέσω μικρογευμάτων κατά την ενήλικη ζωή, καθυστερεί την αποδόμηση των οστών και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.