Ξεχάστε τα βαράκια! Κάντε αυτήν την άσκηση και χάστε θερμίδες άμεσα…

Ξεχάστε τα βαράκια! Κάντε αυτήν την άσκηση και χάστε θερμίδες άμεσα…

 
Υπάρχει λόγος που τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που γυμνάζονται με kettlebells μεγαλώνει σημαντικά και αυτός είναι απλός: ποιος δεν θα ήθελε ένα… πρόγραμμα γυμναστικής που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και κρατά μόλις μισή ώρα; Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να «κάψει» μέχρι και 400 θερμίδες μέσα σε 20 λεπτά, με τη βοήθεια ενός kettlebell. Μιλάμε δηλαδή για 20 θερμίδες το λεπτό ή το αντίστοιχο του να έτρεχες 1.5 χλμ. σε 6 λεπτά!

Αυτό που κάνει τα kettlebells τόσο αποτελεσματικά σε σχέση με τα υπόλοιπα βάρη, είναι πως σε αναγκάζουν να κινείσαι σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα κίνησης. Αντί, δηλαδή, να κάνεις το συνηθισμένο πάνω-κάτω με τα χέρια, κινείσαι από άκρη σε άκρη και από μέσα προς τα έξω, κάτι το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, τα kettlebells μιμούνται τις κινήσεις που κάνουμε στην πραγματική ζωή, σε μεγαλύτερη ένταση, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα βαράκια.

Έτσι, χρησιμοποιείς περισσότερους από τους σταθεροποιητικούς μυς σου από ότι στην παραδοσιακή προπόνηση με βάρη, το οποίο μεταφράζεται σε αυξημένο καύσιμο θερμίδων και ένα «θανατηφόρο» πρόγραμμα γυμναστικής για τον κορμό σου.

Στην ουσία η προπόνηση με kettlebells δεν σε βοηθά μόνο να χάσεις βάρος αλλά και να βελτιώσεις σημαντικά την φυσική σου κατάσταση. Ξέχνα λοιπόν τα παλιά βαράκια, και πιάσε το κοντινότερο kettlebell στο γυμναστήριο, σε λίγο καιρό δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου.
ΠΗΓΗ:mikroskopio.gr