Νέα έρευνα: Προστατευτείτε από έμφραγμα και εγκεφαλικό με σοκολάτα!

Συμφωνά με επιστήμονες από την Σκωτία η κατανάλωση λίγης σοκολάτας την ημέρα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν αναλύοντας στοιχεία από σχεδόν 21.000 ανθρώπους, πως όσοι έτρωγαν καθημερινά έως 100 γραμμάρια σοκολάτας είχαν κατά 11% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και κατά 25% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από αυτήν.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν συσχέτισαν επίσης την σοκολάτα με μείωση κατά 9% του κινδύνου εισαγωγής στο νοσοκομείο ή θανάτου από στεφανιαία νόσο και μείωση κατά 23% του αντίστοιχου κινδύνου για εγκεφαλικό.
Επιπλέον οι συσχετίσεις αυτές παρέμειναν ισχυρές ακόμα και όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό, όπως το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή.
Όπως γράφουν οι ερευνητές στο επίσημο περιοδικό της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας «Heart», παρότι η μαύρη σοκολάτα θεωρείται πιο ωφέλιμη για την υγεία, οι εθελοντές τους έτρωγαν κυρίως σοκολάτες γάλακτος, επομένως και αυτή φαίνεται ότι παρέχει οφέλη στην υγεία.
Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι, η συχνή λήψη σοκολάτας, αυξάνει και τις θερμίδες, επομένως όσοι προσέχουν το σωματικό τους βάρος πρέπει να έχουν μέτρο.