Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι! Δείτε γιατί…

Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι! Δείτε γιατί…

 
Όλοι έχουμε σπίτι μας αντιβακτηριακά σαπούνια για να καθαρίζουμε τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου και να πλένουμε τα χέρια μας. Θεωρούμε πως έτσι απαλλαγόμαστε εντελώς από τα μικρόβια. Κι όμως! Με την υπερβολική χρήση των αντιβακτηριακών σαπουνιών μπορούμε να κάνουμε χειρότερο κακό.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Oregon στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν σχετικές έρευνες σε σκόνη που μάζεψαν από το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.
Ήθελαν έτσι να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα αυτών των αντιβακτηριακών σαπουνιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Science and Technology, έδειξαν πως τα αντιβακτηριακά σαπούνια κάνουν τα βακτήρια και τα μικρόβια ακόμα πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να μην εξοντώνονται εύκολα.
Αυτό φυσικά έχει κι άλλες επιπτώσεις αφού τα βακτήρια που προκαλούν διάφορες ασθένειες γίνονται ανθεκτικά και στα αντιβιοτικά με αποτέλεσμα αυτά να μην δρουν.

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε αυτά τα αντιβακτηριακά προϊόντα με μέτρο και να προτιμούμε τα συμβατικά σαπούνια και το άφθονο νερό τακτικά ώστε να μην συνηθίζει ο οργανισμός σε ουσίες που θα κάνει τα βακτήρια και τα μικρόβια πιο δυνατά.

ΠΗΓΗ: healthview.gr