Μείναμε ΑΦΩΝΟΙ! Το κόλπο με το νερό για να χάσετε βάρος ΓΡΗΓΟΡΑ…

Μείναμε ΑΦΩΝΟΙ! Το κόλπο με το νερό για να χάσετε βάρος ΓΡΗΓΟΡΑ…

 

Με μια πρώτη σκέψη στο άκουσμα της πρότασης πως ένα «τέχνασμα» με νερό βοηθά κάποιον να χάσει βάρος, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως πρόκειται λίγο πολύ για το γνωστό ανέκδοτο, «εμ εσύ δεν πείναγες, διψούσες».

Δηλαδή, πίνεις πολύ νερό, «φουσκώνεις» και κάπως έτσι ξεχνάς την πείνα σου και… αδυνατίζεις.

Σύμφωνα με έρευνα, με τη βοήθεια του νερού και της γλυκοπατάτας μπορείτε να αδυνατίσετε σε έναν μήνα.

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τα αμυλούχα λαχανικά σαν αποτοξινωτικά. Πώς; Στην περίπτωση της γλυκοπατάτας ως αποτοξινωτικό θα πρέπει να τη βράσετε και να πιείτε το νερό μέσα που απέμεινε.

Αν και δεν ακούγεται και πολύ γευστικό, τα αποτελέσματα της έρευνας Ιαπώνων επιστημόνων έδειξαν ότι αξίζει τον κόπο.

Συγκεκριμένα με την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι η πρωτεΐνη που περιείχε το νερό στο οποίο έβρασε η γλυκοπατάτα βοήθησε στη μείωση της όρεξης των ποντικιών.

Μάλιστα, πιστεύουν ότι η εν λόγω πρωτεΐνη θα έχει την ίδια επίδραση και στον άνθρωπο.

Η εν λόγω πρωτεΐνη ονομάζεται SPP, γνωστό και ως πεπτίδιο της γλυκοπατάτας και βοήθησε τα ποντίκια να μειώσουν τη χοληστερίνη, να μειώσει το σωματικό τους βάρος και τα επίπεδα της λεπτίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πειράματος τα ποντίκια ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε λιπαρά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα, χωρίς να αλλάξει κάποιος τη διατροφή του. Ο Δρ.Koji Ishiguro, επικεφαλής του πειράματος, μίλησε για την έρευνα στο My Body & Soul: «Μας προκάλεσε έκπληξη ότι το SPP μείωσε τα επίπεδα των μορίων του λίπους στα ποντίκια και ότι επίσης φαίνεται να επηρεάζει την όρεξη. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και μας παρέχουν νέες δυνατότητες».

Πηγή: .koutipandoras.gr