Μήπως βάζετε γάλα στον καφέ σας; Ξανασκεφτείτε το…

Μήπως είστε και εσείς ένας από αυτούς που απολαμβάνουν το καφεδάκι τους με γάλα; Οι περισσότεροι άνθρωποι το συνηθίζουν… Άλλωστε, το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων (και όχι μόνο) είναι ο καφές.
Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και στον οργανισμό γενικότερα, από το «πάντρεμα» του γάλακτος στον καφέ.
Έρευνες αποκαλύπτουν πως , όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη (καφές, τσάι κλπ) τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλλει ο οργανισμός. Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται/κατακάθεται στο έντερο.
Γι αυτό άλλωστε, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν το στομάχι τους “βαρύ”, όταν βάζουν γάλα στον καφέ τους.
Όταν το ασβέστιο έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.