Λύσεις για να μην καείς από τον ήλιο!

Είναι σημαντικό να προσέχουμε το σώμα και την υγεία μας. Η αντηλιακή προστασία είναι ο σύμμαχος μας ενάντια στον ήλιο. Είναι όμως μόνο αυτό αρκετό; Τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν.
1. Αντηλιακό
Προμηθεύσου το σωστό αντηλιακό για εσένα και τις ανάγκες σου, αποβάλλοντας την σκέψη ότι τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50 εμποδίζουν το μαύρισμα.
2. Ανανέωση
Για να προστατευτείς ολοκληρωμένα από την ηλιακή ακτινοβολία οφείλεις να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες. Αν είσαι στη θάλασσα, η ανανέωση πρέπει να γίνεται πιο συχνά. Συγκεκριμένα, εφαρμόζεις μια στρώση 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και επαναλαμβάνεις κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα, εφόσον πρώτα έχεις στεγνώσει ταμποναριστά το δέρμα σου απορροφώντας το νερό.
3. Ποσότητα
Νομίζεις ότι η ποσότητα δεν παίζει μεγάλο ρόλο; Κι όμως. Απλώνοντας ελάχιστη ποσότητα αντηλιακού υποβαθμίζεις τον δείκτη προστασίας που διαθέτει το εκάστοτε προϊόν. Ενδεικτικά, έχε κατά νου ότι η σωστή ποσότητα αντηλιακού για το πρόσωπο είναι ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού.
4. Essentials
Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο, γυαλιά ηλίου με απορροφητικά φίλτρα και ανοιχτόχρωμα ρούχα συνιστούν τον dress code της παραλίας αλλά και της πόλης, με σκοπό την πλήρη προστασία από την υπεριώδη και μη ακτινοβολία. Extra tip: Μην φοράς βρεγμένα μπλουζάκια στην παραλία, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για τις ακτίνες του ηλίου.
5. Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση πριν αλλά και μετά την έκθεση στον ήλιο διαδραματίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις μια μεγάλη γκάμα after sun προϊόντων που καταπραΰνουν την επιδερμίδα, ανανεώνουν την κεράτινη στιβάδα, δροσίζουν και διατηρούν την υγρασία, που τόσο έχει ανάγκη το δέρμα.