Λεμφικό μασάζ και άσκηση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας…

Λεμφικό μασάζ και άσκηση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας…
Η τόνωση της κυκλοφορίας της λέμφου είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και να μη συσσωρεύονται τοξίνες. Όπως εξηγήσαμε, η υπερφόρτωση της λέμφου με τοξίνες συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία κυτταρίτιδας. Η φυσική άσκηση είναι σημαντική, το ίδιο και το τρίψιμο του δέρματος και το λεμφικό μασάζ, το οποίο πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.

Η άσκηση είναι σημαντική, διότι η κίνηση των μυών προκαλεί την κυκλοφορία της λέμφου καθώς και του αίματος. Η καλή κυκλοφορία του αίματος διευκολύνει τη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων.

Για το τρίψιμο του δέρματος, αγοράστε μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Τρίψτε ολόκληρο το σώμα σας όταν είναι στεγνό με μια στεγνή βούρτσα. Τρίψτε πιο μαλακά σε ευαίσθητα σημεία όπως είναι το στέρνο, ο λαιμός και η κοιλιά. Ξεκινήστε από τα πόδια και ανεβείτε προς τα πάνω, φτάνοντας στα χέρια, στο στέρνο και στην πλάτη σας. Κάντε το αυτό κάθε πρωί πριν το ντους.

Το λεμφικό μασάζ, εκτελείται πάνω στους λεμφικούς αγωγούς του σώματος και στα λεμφογάγγλια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα λεμφαγγεία. Με τις κατάλληλες πιέσεις στα λεμφογάγγλια και το «ντραινάρισμα» των λεμφικών αγγείων, επηρεάζονται θετικά τα ζωτικά όργανα του σώματος και βελτιώνεται θεαματικά η λειτουργία τους. Το λεμφικό μασάζ βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα. Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος. Τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, το λεμφικό χειροπρακτικό μασάζ συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και στη βελτίωση του προβλήματος του τοπικού πάχους.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners