Κι όμως, οι selfies είναι επικίνδυνες για την υγεία…

Κι όμως, οι selfies είναι επικίνδυνες για την υγεία…

 
Κάποια στιγμή μάλλον θα έχεις ακούσει για τον “αγκώνα των τενιστών”, έναν πόνο που προκαλείται στο χέρι από την επαναλαμβανόμενη κίνηση στο συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό που μάλλον, όμως, δεν είχες ακούσει μέχρι σήμερα είναι ότι αντίστοιχο θέμα υγείας μπορεί να προκληθεί από μια λιγότερο αθλητική δραστηριότητα: τις selfies!
Η κίνηση που κάνεις για να βγάλεις τον εαυτό σου, μπορεί να σου δημιουργήσει “seflie elbow”. Πρόκειται για ένα πόνο στο χέρι που προφανώς λόγω του ότι η μόδα των selfies είναι νέα, ακόμα δεν έχει διαδοθεί. Κάτι μας λέει, ωστόσο, πως έτσι όπως το πάμε θα γίνει μάστιγα.

 

Η Hoda Kotb, οικοδέσποινα της εκπομπής Today στο NBC, έκανε γνωστό πως διαγνώστηκε με αυτό το πρόβλημα. Το ότι βγάζει πολλές – πάρα πολλές – selfies, δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς κάνοντας μια βόλτα στο προφίλ της. Όπως ανέφερε στο Elle η Kotb, όταν άρχισε να πονάει στον αγκώνα πήγε στον ορθοπεδικό. Εκείνος την ρώτησε αν παίζει τένις ή πινγκ πονγκ αλλά εκείνη αρνήθηκε. Του έκανε γνωστό ότι βγάζει πολλές πολλές selfies και εκείνος συμπέρανε ότι αυτός είναι ο λόγος που πονάει στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος της.

 

Αν τυχόν αρχίζεις να εμφανίζεις τέτοια συμπτώματα, σκέψου σοβαρά το να σταματήσεις να βγάζεις τόσες selfies. Πάρε ένα παυσίπονο, ξεκουράσου, βάλε πάγο στο σημείο και κάνε διατάσεις. Καλή λύση είναι και το selfie stick.
ΠΗΓΗ: ladylike.gr